29.08.2017 | 13:09
Бивш депутат от ДПС лапа пачки от саниране
Консорциумът „Ата-Герт“ ремонтира детската градина „Щурче“ в Хасково
Мехмед Атаман обича кючека

Съпругата на бившия депутат от ДПС и областен лидер на партията в Хасково Мехмед Атаман – Айше Атаман е прибрала стотици хиляди левове от програмата за безплатно саниране на имоти.

Нейната фирма „Ата-Строй“ ЕООД работи в съдружие с прочутата депесарска фирма „Герт груп“ ЕООД на Туджай Гюлер, за чиито далавери МИГNews.info вече писа.

В обединението ТРАНСЕКО, ангажирано със строителния надзор, фигурират „Екоинженеринг“ ЕООД от Кърджали и „Трансконсулт БГ“ ООД от София. Фирмата на Айше Атаман, съпругата на политика, в края на миналия декември бе единствен участник в търга за снегопочистването и зимното поддържане на пътищата и улиците в община Хасково, и се справи отчайващо зле срещу 320 000 лева.

През януари тази година декларацията на Мехмед Атаман пред Сметната палата, извади наяве новите семейни придобивки – два апартамента от 109 /в Хасково/ и 106 /в София/ квадрата, цената на единия е 119 810 лева, както и два гаража, два парцела от по 1 474 квадрата, 4 ниви от 57 декара в село Николово и 3 в кърджалийското Черноочене. Автомобилите „Опел Корса“ и „Мерцедес“ са на имената на съпругата Айше.

Поради липса на технически представител на ремонтното дружество „Ата – Герт“, взело поръчката за ремонта на детската градина „Щурче“, не стана ясно дали и тук са извършени непредвидени СМР, т.е. дали няма да се наложи дофинансиране. Според обясненията на зам.-кмета Евгени Консулов при разкопаването около единия корпус на детска градина е било установено, че тръбопроводът на противопожарната инсталация е компрометиран, което проектантът е нямало как да знае, а идентичен проблем се появил и при другата сграда. Което предполага искане за още допълнителни парични порции.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране