13.07.2015 | 19:01
Блъсков бил прословутият Калоян Стоев
Използването на псевдоними в България било честа практика

Главният редактор на „Труд” Петьо Блъсков заяви пред Би Ти Ви, че той е Калоян Стоев – автора на статията „Корупция в Министерството на правосъдието“, заради която прокуратурата нареди на МВР да започне разследване в Министерството на правосъдието.

Пред Btv Блъсков защити решението на редакцията на вестника с аргумента, че писането под псевдоним е честа практика в България. Според него само така могат да бъдат предпазени източниците на изданието в правосъдното министерство.

„Писането под псевдоним е изключително разпространено в България. То обикновено се прави по една много важна причина – това са източници вътре във ведомството. Няма друг начин. Не искаме да разкриваме тези източници“. Главният редактор коментира, че изданието не е единственото в България, което прибягва до журналистическия похват.

Блъсков каза още, че важното е не кой е написал нещо, а какво е написано. „Това е важното за народа. Дали ние сме използвали писане под псевдоним, това е решение на редакцията“, заяви той.

Честа практика в изданията, ръководени от Блъсков (какъвто в момента е весникът на ДПС – „Труд“) да се свалят страници в последния момент по лично негово настояване. Обикновено това се случва привечер, когато Блъсков се появява в носителя на „разследването“(преди година дискета, а сега диск) и нарежда на един от страньоите да свали подготвена вече страница по негов избоор. Това са т.нар. „порачкови платени статии“, тъй като Блъсков винаги е търгувал в медийно влияния. Това беше и причината той бъде бъде изгонен преди години от Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева като главен редактор на „Монитор“, след като бе хванат в корупция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране