01.03.2022 | 16:08
Боби Перуката финтира Бербатов! На 18 март избори в БФС няма да има
Решението е взето на заседание на Изпълкома на футболния съюз
Изненада! Конгресът на Българския футболен съюз, насрочен за 18 март, е отменен. Това стана ясно след днешното заседание на Изпълкома на БФС. Това означава, че няма да има избор на нов президент и изпълнителен комитет, каквото бе желанието на кандидата за президент Димитър Бербатов.

Настоящият шеф на БФС Борислав Михайлов изтъкна като мотив делата, които се водят срещу Съюза от опозицията в лицето на Бербатов, а съдът все още не се е произнесъл по тях. Михайлов обяви пред представителите на медиите, че нов конгрес ще има, но не може да каже кога ще бъде той.

„Никога не съм се опитвал нито аз, нито моите колеги да вкараме напрежение във футбола. Напрежението се вкарва от една група хора, които смятат, че на всяка цена трябва да застанат начело на футболния съюз. Ние работим по закон. Конгрес има, Конгрес се печели. Извънреден Конгрес се свиква от Съда, печели се. След много дълбоко обсъждане, защото никой тук не бяга от Конгрес. Трябва да изчакаме. Който вкарва футбола и футболния съюз в Параграф 22 не е Боби Михайлов със сигурност“, започна Боби Михайлов.

„Всички ни посъветваха да не взимаме решения, които във времето може да се окажат незаконни. Винаги Съдът може да излезе с друго решение за Конгрес. За съжаление войната стигна близо до нас, но аз война във футбола няма да допусна. Аз не съм виновен, че има тези дела, нито, че свиквам стария и новия Изпълком. Трудно се работи, имаме кворум, работим сериозно. Бюджетът за тази година е доста добър. Стратегията е готова“, добави той.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране