10.05.2024 | 16:21
Бойко Борисов бесен на Антон Хекимян, наказа го жестоко
Бившият журналист бил в жесток конфликт с Георги Георгиев, който ще стане депутат

Наказание подобно на това, което получи Мария Габриел, е ударило общинския съветник Антон Хекимян. Бившият журналист и настоящ общински съветник няма да помирише партийна или европейска листа, тъй като Борисов му бил прекомерно бесен, признаха съветници.

Мечтите и надеждите, които лидерът на ГЕРБ давал на Хекимян, че ще го сложи на избираемо място в евролистата, се попарили на секундата, след като Борисов избрал Росен Желязков за водач към Брюксел, за да го компенсира за униженията в парламента.

Умишлено, лидерът на ГЕРБ оставил бившия журналист на заплатата му като общинар и нарочно избрал и доскорошния шеф на Столичния общински съвет Георги Георгиев за лидерско място в списъците за родния парламент. Георгиев и Хекимян от месеци били в открит конфликт, признаха съветници, а скандалите им кой да громи повече кмета Васил Терзиев били нескончаеми, пише „Уикенд“.

Георги Георгиев постоянно искал да засенчи Хекимян пред камерите на телевизиите, да се покаже пръв критик на работата на кмета, а арменецът също търсел изява и не понасял съперника. Вбесеният Борисов обаче решил да не награждава Хекимян, а да поощри Георгиев, като му дари с номинация категорична депутатска заплата.

Въпреки че се вихри по медиите, общинарят Хекимян нямало да има повече шансове да се издигне в партията или да получи по-висок пост, убедени са от централата. ГЕРБ никога не са толерирали избора на журналиста за кмет на София и сред обиколките в София лидерът Борисов си дал сметка, че ще изгуби, ако постави Хекимян на челно място в евролистата. Затова и Георгиев, който се ползва с благоволението на Борисов и актива на партията, бил предпочетен за депутат.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране