03.05.2017 | 0:01
Бойко Борисов назовава министрите днес в парламента
Доволни сме, ще има изненади, коментира Красимир Каракачанов

Нито едно име на министър не издадоха на излизане от последния кръг преговори Патриотите и ГЕРБ. “Доволни сме, ще има изненади, не ме карайте да отварям синята папка. Коректно и резонно е това да бъде обявено от министър-председателя”, каза Красимир Каракачанов след близо два часа разговори в централата на ГЕРБ.

Според Волен Сидеров за Патриотите не била важна бройката министерства, а да успеят да сглобят един отбор. Разговорите са протекли колегиално и без пазарлъци, добави Каракачанов. “Тук нямаше извиване на ръце, целта беше да се направи един отбор и мисля, че успяхме”, обобщи лидерът на ВМРО. На финала на коалиционните партньори им останало да уточняват екипите на министрите и техните заместници.

Малко след тримата лидери на Обединените патриоти от срещата излязоха Цветан Цветанов и Томислав Дончев от ГЕРБ, които също участваха в преговорите, но запазиха категорично мълчание към медиите.

По неофициална информация сериозни промени в министерския списък, който медията ни обяви още преди дни, няма. Ресорът на Лиляна Павлова като вицепремиер ще бъде европредседателството, Цецка Цачева ще е правосъден министър. Измежду трите кандидатури на министър на здравеопазването, най-вероятно последното решение на премиера е постът да бъде зает от депутата от ГЕРБ Даниела Дариткова, която почти на бегом влезе в централата на ГЕРБ в началото на днешните преговори.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране