15.10.2019 | 10:57
Бойко Борисов разпореди Борислав Михайлов да подаде оставка
Спортният министър Красен Кралев съобщи новината

Правителството преустановява отношенията си с Футболния съюз до подаване на оставка на президента на БФС Борислав Михайлов. Това oбяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев по време на брифинг в Министерски съвет.

„Преди малко премиерът ме извика по спешност. Знаете, че през последните 4 години българското правителство направи изключително много за развитието на българския футбол. Построиха се много стадиони, помощни терени, даваха се средства за развитие на детско-юношеските школи. Но след последните прояви, имайки предвид цялото състояние на българския футбол и след инцидентите от снощи, премиерът ми разпореди от днес нататък да преустановим всякакви отношения с футболния съюз, включително и финансови, до подаването на оставка на Борислав Михайлов“, обяви Красен Кралев.

„Повече коментари по темата ще получите по-късно лично от премиера“, добави спортният министър.

По принцип ФИФА не позволява дадено правителство да се меси в работата на футболната федерация на съответната страна. Кралев обаче обясни, че в случая това не е така. „Няма нарушаване на правилата. Правилата се нарушават, ако директно се интервенира във футболния съюз. В момента казваме, че искаме оставката заради цялостното състояние на българския футбол, заради инцидентите вчера. Ясно и категорично – държавата не може повече да толерира подобно поведение“, подчерта Красен Кралев.

Всичко това идва след тежката загуба на националния ни отбор с 0:6 от Англия в европейска квалификация в понеделник. Освен това сега тимът ни е застрашен от големи наказания от страна на УЕФА, защото по трибуните се чуваха расистки скандирания по адрес на тъмнокожите футболисти на съперника.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране