23.02.2022 | 20:32
Бойни американски хеликоптери стреснаха жителите на София (видео)
„Apache“ и „Blackhawk“ се предислоцират от Гърция към Румъния и кацат в различни точки в България за презареждане

Вертолети от Сухопътните войски на САЩ в Европа тази седмица изпълняват полети над нашата страна при предислоциране от Гърция към Румъния, съобщават от Министерство на отбраната. Съобщението дойде след като в социалните мрежи и медиите се появиха видеа с прелитащи американски бойни хеликоптери и над София. Обичайно досега предислокацията се извършваше основно през централната и главно през източната част на страната.

На 22 февруари пет вертолета от състава на Сухопътните войски на САЩ в Европа при изпълнение на планиран полет от Гърция към Румъния кацат на летища София-Запад. На 23 февруари, след зареждане вертолетите са излетели от летище София към Румъния и около 15.00 ч. са напуснали въздушното пространство на страната. Вертолетите са тип „Apache“ и „Blackhawk“, разказват от МО.

В съответствие с предварителен полетен план, пак на 23 февруари, пет вертолета от състава на Сухопътните войски на САЩ в Европа – 2 „Blackhawk“ и 3 „Apache“, също изпълняват полет във въздушното пространство на нашата страна от Гърция към Румъния.

Полетите са във връзка с ротация на сили и средства от състава на Въоръжените сили на САЩ, заявяват от МО.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране