07.10.2023 | 13:54
Борисов: Баба ми ме е учила, че в мазето винаги трябва да има мазнинка
Без ДПС кабинетът ще падне. Вождът на ГЕРБ се нуждаел от медитация заради взаимоотношенията с ПП-ДБ

Ден след като нападна в синхрон с Делян Пеевски министъра на отбраната Тодор Тагарев, а и подхвърли за вкарване на министри от ДПС в кабинета, Бойко Борисов стигна още по-далеч. „Ако ДПС не са до нас, ние ще паднем“, заяви той на предизборна среща във Велико Търново. И призова партньорите от ПП-ДБ да не лицемерничат, а признаят горния факт.

Срещата във Велико Търново бе изпъстрена с характерните за Борисов откровения и мъдрости. „Парите, които в момента се харчат, са оставени преди 3 години от правителството на ГЕРБ. Баба ми ме е учила, че в мазето винаги трябва да има зимнина, мазнинка. Именно тези пари се харчат в момента“, каза той. А и се ожали искрено и лично: „Всеки път преди да изляза пред вас, извършвам вътрешна медитация. Трудно ми е да ви призова за кого да гласувате, като вчера, например, и Костадин Ангелов, и другите колеги тук, са гласували с ПП-ДБ до 22.30 ч. на заседанието на НС“.

И обобщи като цяло за коалиционните отношения: „Не сме и партньори с ПП-ДБ, нещо такова, но не и това; вчера с лидера на ПП изкарахме 4-5 часа заедно по всички тези теми, и вечерта трябва да изляза да говоря срещу него. А на другия ден пак трябва да се срещна с него, за да говоря по дневния ред. Разбирате ли в какво сме поставени аз и колегите?“.

Борисов понахока търновчани за това, че не протестирали заради „спирането на „Хемус“ през последните 3 години“. Явно визира периода, в който ГЕРБ не е еднолично на власт. Но Борисов, както винаги, премълчава факта, че магистралата не бе построена и през 11-те години на ГЕРБ, макар партията да обещаваше многократно.

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране