26.11.2017 | 15:56
Борисов: И Левски щеше да прескочи оградата, ако беше жив!
Делегатите преизбраха единодушно лидера си

Никога не сме ги канили, не сме мислили, не сме говорили като възможен вариант управление с БСП. Това каза лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов на Четвъртото редовно отчетно-изборно делегатско национално събрание.

„Днес, надявам се да приемем декларация, с която всяка спекулация, свързана с БСП да спре“, заяви той. „Един път бях демократ: ето ви властта, втори път: ето ви властта, а те пак не могат. Сега се сетили за Председателството да искат предсрочни избори“, заяви лидерът на ГЕРБ в емоционална реч. „Как си го представят физически- предсрочни избори без правителство, съвместни заседания с ЕП и българско правителство, което отсъства?!“, попита Бойко Борисов.

„Сега е моментът с общи усилия да придвижим напред темата Западни Балкани, това устройва всички“, заяви той. „Разговаряхме с колегите от ЕНП, действаме демократично, с ЕП, ЕК и лидерите на големите европейски държави“, каза Борисов. „Надявам се заради България в следващите 6 месеца да сме по-спокойни“, каза още той.

Всички били работили за договора с Македония, но ние го направихме, заяви лидерът на ГЕРБ. Борисов попита още защо от БСП не са направили административните реформи, магистралите, пречиствателните станции, жп линиите, училищата. Във връзка с оградата по българо-турската граница, Борисов коментира: „Оградата била паднала, ами преди нямаше ограда! Ама прескачали я. Той и Левски ще я прескочи, ако беше жив!“. По думите му сега след като минат последните конкурси, ще се сложат камери, ще се вкарат новите автомобили и ще се приключи процесът на преминаването през оградата.

„Филми, чудо, но като отиде Цветанов там и настана суматоха“, заяви Борисов във връзка с излъчването на филма на Елена Йончева „Граница“. Според лидера на ГЕРБ от БСП не искат да има успешно председателство. „Ако могат да го провалят, ще го провалят. Най-гадната дума, която познавам в живота си, това е думата – завист. Неприятно им е, когато някой успява в България. За един Григор Димитров, за който светът се радва, и срещу него пуснаха коментар. На изтъкнат журналист. Не могат да се зарадват“, коментира Бойко Борисов.
С пълно единодушие делегатите на Четвъртото Национално събрание на ГЕРБ преизбраха за свой лидер Бойко Борисов. Всички делегати са подкрепили единствената кандидатура за поста председател на партията – тази на Борисов. На настоящите си постове като заместник-председатели на партията остават Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов. Изпълнителната комисия на партията се запазва в почти непроменен състав. Единствено на мястото на правосъдния министър Цецка Цачева влиза депутатът от шеф на здравната комисия в НС Даниела Дариткова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране