24.11.2017 | 10:23
Борисов иска мир, ДПС – власт, а патриотите са стабилни и позицията им е изгодна
Ако Главчев беше останал парламентарен шеф, щеше да стане голяма поразия за ГЕРБ, каза Първан Симеонов

Сътресения на политическата сцена не се очертават, защото в момента всеки от парламентарните играчи казва това, което желае. Борисов иска мир, а ДПС – власт. Патриотите пък са стабилни и позицията им е изгодна. Това каза в „Здравей, България“ по Нова телевизия социологът Първан Симеонов от „Галъп“.

„Идват местни избори и на хората на Доган им трябват ресурси. Затова искат да заменят патриотите във властта. Последното ни изследване показва, че хората одобряват оставката на Димитър Главчев като председател на парламента. Те са възмутени от това, че изгони опозиционния лидер Корнелия Нинова. На хората обаче не им се ходи на нови избори“, добавя социологът.

„Очевидно, че представителите на ГЕРБ си изпуснаха нервите. Ако обаче Главчев беше останал, щеше да стане голяма поразия за тях. При опозиция, напуснала парламента и Марешки, който си вдига цената, щеше да е много трудно за управляващите“, коментира Симеонов. „Досегът до властта обикновено събаря партиите. Патриотите обаче са в изгодна позиция в момента. Те са с ясни ходове. Валери Симеонов казва това, което мисли“, каза още Първан Симеонов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране