08.04.2019 | 22:05
Борисов: Как може Цветанов да каже такова нещо? Може да го накаже Господ, мога да го накажа и аз!
"Вдъхновен" от антикорупционното заседание при президента, премиерът направи изявление - разходка по всякакви теми

Министър-председателят Бойко Борисов ще направи изявление в 18.30 часа. Това кратко съобщение бе разпратено до медиите от правителствената пресслужба.

Публичната поява на премиера бе провокирана от Консултативния  съвет за национална сигурност, свикан от президента Радев за набелязване на мерки срещи корупцията на фона на продължаващия скандал с имотите на властта. Както се разбра преди минути, участниците в съвета не са постигнали обща позиция по темата.

„Изявлението“ на премиера се оказа познатия му репертоар. За броени минути Борисов премина от „Апартаментгейт“ през бюджетния излишък, ниския външен дълг, лошия Орешарски и стигна до  приватизацията. Между другото сподели, че е ядосан на Цветан Цветанов за думите му след апартаментния скандал, че нямало кой да го накаже.  „Първо може да го накаже Господ, после и аз“, поясни Борисов.

В началото премиерът насмете президента Румен Радев, че ходел по бизнес форуми, организирани успешно от министри, а после критикувал за корупция същите тези министри.

Вместо да говори за корупцията в собственият си политически двор и за необходимите противодействия, Борисов дръпна назидателна реч срещу БСП, а Корнелия Нинова прати в Румъния, за да пита тамошното ляво правителство защо не пуска в Брюксел Лаура Кьовеши, кандидат за главен европейски прокурор.

Това,  че медиите не са сводобни, било клише – скандалът  с имотите върви от сутрин до вечер, „доказа“ Борисов.  И добави, че още не са се произнесли институциите, а ГЕРБ вече дал свидни жертви с оставки – нямало друго такова правителство. Намекна, че е повлиял за решението на Цецка Цачева да не се връща в Народното събрание като депутат, след като напусна поста на правосъден министър.

Борисов разясни, че като видял как се споглеждат на заседанието на КСНС Корнелия Нинова и Иво Христов, веднага прозрял кой е писал проекта за мерки срещу корупцията. После се отплесна към външния дълг на България – рекордно нисък, защото правителството успявало да събира пари и да се разплаща с кредиторите. Последва и другият му „коз“ –  вдигането на заплатите с 10%.

Проблеми има, но митниците задържат рекордни количества наркотици, а МВР, ДАНС, прокуратурата неспирно ловят босове, криещи данъци, направихме големи разходи и бюджетът пак е на излишък, не се сдържа с хвалбите министър-председателят.  Не пропусна и мигрантите. Вижте какво става в Гърция, а у нас всичко е спокойно, изтъкна Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране