02.09.2017 | 13:37
Борисов: Мине се, не мине – и някоя глупост в образованието
Премиерът зове ГЕРБ: Не се занимавайте с БСП. Всеки техен мандат го плащаме

“Това с учебниците беше голяма глупост. Мине се, не мине – и някоя глупост в образованието. Като видях черно-белите учебници, министъра на образованието го накарах в първия най-близък голям град да даде пресконференция, за да разберат журналистите какво мислим”.

Така Бойко Борисов коментира пред Лятната академия на младежите от ГЕРБ във Варна историята с двата вида учебници – цветни и черно-бели, с различни цени.

Премиерът обясни пред залата във Варна, че новият приоритет на държавата да вкара всички деца в училище е изключително важна:

“Обществото трябва да си даде сметка – ако не ни подкрепи – няма да успеем. Трябва да си дадем сметка – или приемаме, че всеки от заплатата си всеки месец ще дава пари за издръжката на тези хора, или трябва да ги накараме да учат, да се образоват, да има поне нискоквалифицината работа кой да върши. Това са десетки хиляди деца. И тука не са само ромите, има и българи такива”, обясни Борисов новите мерки на държавата.

Премиерът се впусна отново да припомня как в мандатите на ГЕРБ се възраждат проекти, които преди това са били провалени.

“След всеки мандат на БСП, ГЕРБ плаща”, каза Борисов.

По думите му работата на БСП била да се появяват във вторник и да ги нападат, но това е политическо говорене. Според него сигурно и ГЕРБ в опозиция би говорила подобно. Той обаче се обърна към лидерката на БСП Корнелия Нинова, че не може да се носи отговорност за 1 година или само за времето, в което си начело.

“Не, ще носиш отговорност 130 години назад, като искаш да си лидер на тази партия”, каза Борисов за Нинова.

Премиерът и лидер на ГЕРБ посъветва младежите и съпартийците си въобще “да не се занимават изобщо с тях само да си хабят енергията”, а да се съсредоточат върху работата, която трябва да се върши.

“Газовият хъб “Балкан” ще стане”, декларира Борисов на въпрос от залата може ли да даде времева рамка за строежа на съоръжението.

3 коментара

  1. АГЕНТ БУДА ЦАЛУВАЛ МИКРОНА каза:

    ЩЕ ЦЕЛУВА И ДЯВОЛА , ЗАРАДИ НЯЯ ПАРИ , , , В ОНАЯ БАНКА , , ,НА ЗАПЪД – ДЕТО СА ГУПУДАРИТЕ,ЕВРО-кредитите , ДА ГО ЕБЪ В ГЛАДНИЯ ШОПСКИ ГЪС , И ИЗВИНЕНИЕ , , ЦИГАНСКО БАРОН – МУТРАГЕНЬО БУХАЛКОВ , А БЕ СМОТАНЯК– – КАКВО СТАНА СЪС ОНИЯ 300 000 ФАЛШИВО-ПОПЪЛНЕНИ БЮЛЕТИНИ ОТ КОСТЕНЕЦ , В КАШОНИТЕ ,ГОТОВИ И НАДПИСАНИ- ЗА БУРГАС , , ЗА БЛАГОЕВГРАД – -СЕГА ПАК ЩЕ ИМА ИЗБОРИ- -НЯКАКВИ ШАШМИ НА БКП-ту и ГЕРБ – ЗА ЗАБАВА НА иКЛИТУРАта ?Барем се скарайте 2-3 пъти -дейба ваштъ ма-а

  2. ДО " ИЗТЪНЯЛ АНГЛИЦКИ ЗАДНИК" каза:

    много букви бе,брато- за тия мърши и крадци по пладне- -и тая статия дле-е-е-е-га като на ДЕСИСЛАВА ТЕНЕКЕДЖИЕВА БАДЖАКА – ПО-СБИТО ,НИЕ ГИ ЗНАЕМ ,ЧАКАМЕ САМО АНГЛО-ГОВОРЯЩИТЕ СНАЙПЕРИСТИ КАТО ВЪВ КИЕВ, , , ,ТАМ , ДЕТО ЕВРЕИТЕ , , ,НАЛИ , , ,ПРЕВРАТА , , , ИЗРАЕЛ – ТЯХНАТА МАМА

  3. ИЗТЪНЯЛ АНГЛИЦКИ ЗАДНИК каза:

    прав е тука ,другаря БОЙКО-за неграмотните сиган ,НО Е ДЛЪЖЕНкато агент БУДА- БОЙКО БУХАЛКОВ ЦЕЛУФКОВ ,трябва тия неговите пишман политици-вагабонти ,и неграмотните кметове шашмаджии и факири по селата да ги назначава след изпит по български -„Епопея на забравените“,и История- „Септемврийският преврат-1923г уж „въстание“ в България, и опита за Ционско-Коминтерновски преврат на световното жидо-банкерско котило през погледа на Гео милев и Антон Страшимиров-в поемата“Септември“ и романа „Хоро“ !
    Тогава да видим кой ще им фалшифицира протоколите на тия безродници- Израелско-Турски минетчии !

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране