10.07.2023 | 16:34
Борисов на път да се откаже от София, не може да намери заместник на Фандъкова
Проф. Габровски е обиден и не ще номинация, проф. Иво Петров е новият фаворит

Не в дупка, а в кратер са попаднали ГЕРБ в опита си да намерят подходящ наследник на Йорданка Фандъкова, който да им спечели София наесен. Партията на Бойко Борисов, който винаги приема победата в столицата като личен въпрос, е на път да се откаже дори да издига кандидат заради угрозата да се провали с гръм и трясък на вота за местен парламент и кметове, научи „Уикенд”.

Кандидатурите, които обсъждат в партията, не могат да се мерят с управлявалата вече 14 години Фандъкова, въпреки недоволството на някои срещу нея и общинарите на партията, нито пък ГЕРБ можела да извади от ръкава харизматична личност като лидера си, способна от раз да стане управник на столицата.

След като самият Бойко Борисов отрече, че шефът на общинския съвет Георги Георгиев ще е кандидатът на партията, както усилено се говореше, явно е осъзнал, че председателят на СОС не може да му спечели града. Отново поглед се хвърлил на зам.-кмета по образование Мирослав Боршош, който бе спряган за номинация още миналата година, когато Борисов обяви, че 14 години власт в София на Фандъкова й стигат. Заиграха се имената на Малина Едрева, проф. Асен Балтов, проф. Тодор Кантарджиев и дори проф. Николай Габровски, който трябваше да е премиер с мандат на ГЕРБ.

Последният най-жестоко отрязал лично Бойко Борисов, който отишъл да го убеждава, че застане ли начело на ГЕРБ в столицата, ще стане кмет. Опареният веднъж Габровски отказал с мотива, че лидерът на ГЕРБ вече уверено му е обещавал и сигурно премиерско кресло, което се продънило с гръм и трясък. Затова разгневеният професор отсякъл пред Борисов, че вече му стига опитът в политиката и предпочита да си се занимава с академичните си дела, а ГЕРБ останали без поредния фаворит за креслото на кметицата.

Нова звезда обаче се опитвала да изгрее в партийната централа в НДК, научи още „Уикенд”. ГЕРБ и лично Борисов хвърлили око на най-добрия кардиолог в държавата и съветник в ГЕРБ проф. Иво Петров, разказаха пред наш репортер хора от партията.

Иво Петров е светило в областта си и е неопетнен от скандали, а реномето му е безупречно. Ала именно заради това и добрата си реализация в болницата, където управлява и работи, националният консултант по кардиология на България също бил скептичен към идеята да се впусне в битката за кмет. На този етап ГЕРБ се опитвали да го убедят да приеме номинация, но ако и там ударели на камък, от партията са готови да се откажат от битката за София, тъй като без открояващ се кандидат, няма как партията да спечели отново любимия град на Бойко Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране