07.12.2018 | 11:55
Борисов отказа да отговаря за оставка на Горанов
Премиерът щял да чисти въздуха в градовете с мерки на Орешарски

Премиерът Бойко Борисов отказа да отговаря на въпроси за финансовия министър Владислав Горанов и за това ще му иска ли оставката. Както стана ясно, Горанов живее от шест години безвъзмездно в огромен луксозен апартамент на свой „кръстник”. Борисов днес бе в Народното събрание за участие в парламентарен контрол.

След това той спря да говори пред репортери в кулоарите, но коментира единствено конфликта между Русия и Украйна. Журналисти попитаха дали ще иска оставката на Владислав Горанов заради имотния скандал.  Тогава Борисов обаче мълчаливо се насочи към изхода на парламента.

В пленарната зала той се ядоса след декларация на парламентарната група на „БСП за България” относно провала на управлението по отношение силно замърсения въздух в градовете.

Борисов отговори, че когато бил кмет на София през 2009 г., когато управлявало правителството на БСП и ДПС, ако тогава имало кой да мери замърсеността, щяло да се види, че въздухът бил с всички цветове на дъгата. Той се заяде с опозицията и обеща да приложи всички мерки за борба с мръсния въздух, приети от кабинета „Орешарски”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране