01.09.2016 | 19:39
Борисов пак ядосан на Комарницки: Аз че нарисувам по-хубава карикатура
"Кариерата" ми нито започва, нито завършва с Борисов, коментира карикатуристът

Бойко Борисов реагира гневно, след като водещият на бТВ показа карикатурата на Комарницки по повод визитата му в Истанбул. “15 години си вади парите на моя гръб. Той трябва да ми напише едно благодарствено писмо. Да благодари, че толкова пари с мене изкара и му мина кариерата с мене”, избухна премиерът. Каза, че разбира обидата в рисунката и заключи: “Аз че нарисувам по-хубава карикатура! Гарантирано”

В профила си във Фейсбук Христо Комарницки коментира така:

“Длъжен съм да го напиша тук, в отговор на небивалиците, които за пореден път е говорил по мой адрес премиерът Борисов в ефира на една от казионните медии.
“Кариерата” ми нито започва, нито свършва с Б.Борисов.

Започнах да публикувам политически карикатури от есента на 1989 година, от тогава до днес съм рисувал почти всеки Божи ден. В папките ми има хиляди рисунки на А.Луканов, Ж.Желев, Ф.Димитров, Ахмед Доган, Иван Костов, Симеон Сакскобургготски, Сергей Станишев, Георги Първанов и още десетки наши и чужди политици.

Наясно съм къде ми е мястото в редицата на българските карикатуристи, няма да допусна да се превърна в пародиен епигон на Тодор Цонев. А ако някой си въобразява, че Светът започва и свършва с неговата особа, това е тревожен симптом. Много разчитам на просветената и културна аудитория.
Не се предавайте!”

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране