04.10.2015 | 0:02
Борисов подкрепи план за спасение на ЦСКА
Гриша Ганчев лично ще изложи идеите си за клуба на неделната среща с феновете

Министър-председателят Бойко Борисов е одобрил план за оздравяване на ЦСКА по време на среща в Министерския съвет с представители на клуба, в лицето на директора Пламен Марков, и с хора от няколко основни фенклуба. Сред присъстващите бяха и двама министри – на младежта и спорта Красен Кралев и на здравеопазването Петър Москов.

Единствената информация от разговорите бе изнесена от фенклуб “Сектор Г”. “На срещата бе обсъдено бъдещето на нашия любим клуб и възможните изходи от тежката ситуация, в която се намира ЦСКА. След проведените разговори бе дадена “зелена светлина” желанието на футболния клуб и милионите “червени” фенове да се случи. Последната дума ще има президентът на футболния съюз Борислав Михайлов, като предстоят срещи и с него. В най-скоро време очакваме развитие по така наболелия за всички ни въпрос”, се казва в разпространено съобщение, без да бъде уточнено какво е въпросното желание на клуба и феновете.

По непотвърдена информация обаче се е обсъждал вариантът ЦСКА да продължи участие в Югозападна В група, но вече от името на новорегистрираното дружество ФК ЦСКА, като реално така клубът ще бъде “на чисто” от задълженията в размер на над 23 млн. лв. Те остават на сметка на досегашното дружество ПФК ЦСКА, като ръководството на отбора се ангажира да плати задълженията към НАП, които надхвърлят 10 млн. лв. До момента от БФС отказват да позволят на новото юридическо лице ФК ЦСКА да стане правоприемник на ПФК ЦСКА, но след вчерашната среща топката беше прехвърлена именно към футболния съюз.

Сега планът за оздравяване на футболния клуб ще бъде представен за одобрение пред представители на фенклубове от цялата страна, които ще имат среща в неделя от 10 ч. на ст. “Българска армия”. На нея ще присъства и благодетелят на клуба Гриша Ганчев, който лично ще изложи вижданията си за бъдещето на ЦСКА и ще търси подкрепата на запалянковците. Той вече е срещнал одобрение от голяма част от феновете.

Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Тодоров заяви пред агенция “Спортал”, че сред плановете на Ганчев са инвестиции в ст. “Българска армия” и базата в Панчарево, но не и сливане с “Литекс” или преместване на ловешкия клуб в София и преименуването му на ЦСКА. “Какво означава двата клуба да се слеят? Те са отделни дружества. Може единият клуб да вземе името на другия, но това надали ще се случи. Ново дружество? Такъв вариант не е изключен, но е много сложно, тъй като не знаем ФИФА как ще го приеме”, каза Тодоров и призна, че в клуба е получено писмо от УЕФА с въпрос относно предстоящите намерения на ЦСКА.

“Ако ЦСКА е чист, съм сигурен, че инвеститорите ще се редят на опашка. Това е нормално, тъй като ЦСКА е голям клуб с много фенове. Нямам търпение клубът да бъде обявен в несъстоятелност и в него да влезе синдик. Той ще обяви крайна сума (б.р. – на задълженията) и никой не може да я промени. Няма как да изскочат нови дела и задължения. По този начин всеки един инвеститор ще знае точната цифра и ще може да си направи план за оздравяване. Няма да има непредвидени плащания и капани, както досега”, каза още изпълнителният директор на ЦСКА.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране