08.04.2017 | 21:50
Борисов покани Нинова на среща във вторник
Разговорите ще бъдат за приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС

ГЕРБ са изпратили писмена покана до БСП за среща във вторник. Новината първо бе разпространена от анонимни източници и без детайли. Това предизвика спекулации за някаква промяна в коалиционните намерения на партията на Бойко Борисов.

Покана наистина има и тя наистина е писмена. Но същата покана са получили и ръководствата на всички парламентарни партии – БСП, ДПС и „Воля“. Обединените патриоти също ще присъстват, но с тях ГЕРБ преговаря почти всеки ден за съставяне на общо правителство.

На срещата във вторник ръководствата на петте парламентарни политически сили трябва да обсъдят приоритетите на председателството на България на Съвета на Европейския съюз, което започва след девет месеца – на 1 януари 2018 година.

БСП вече обявиха, че са готови да участват в такива разговори, но не и в преговори за коалиция.

Успоредно продължават преговорите между ГЕРБ и Обединените патриоти за програмна декларация и състав на бъдещо коалиционно правителство. Засега остават разногласия по въпроса за увеличението на минималната пенсия на 300 лева, продължаването на програмата за саниране и приоритетите във външната политика.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране