31.12.2015 | 0:24
Борисов призна, че Турция се меси във вътрешните ни работи
Ще се разбера с турския премиер, закани се ББ

Премиерът Бойко Борисов призна, че Турция се меси във вътрешните ни работи. Това заяви самият той вчера, след като откри 13-километров участък от Северната скоростна тангента при надлеза над „Ботевградско шосе“.

„Призванието ми е да защитавам България и мисля, че го правя по най-добрия начин. Надявам се Русия и Турция да се равняват по България и да се спре с тези конспиративни теории, че някой може да ни повлияе“, посочи той. България в ЕС и НАТО е много по-лоялен техен член от много европейски държави, констатира той. Борисов определи като абсолютни внушенията, че има някакъв спор чрез ДПС за отношенията с Русия и Турция.

„Видяхте как само за няколко дена каква буря се разрази. Много маски паднаха, че действително има интерес към нашата вътрешна политика да има възможност да й се влияе от страна на Турция“, обясни Борисов. Той призна, че съвестта му е чиста, защото казал всичко на Давутоглу и когато бил в България, и в телефонен разговор. „Искам специално да му благодаря, че той ме разбра, и вицепремиерът им, и външният им министър, които трябваше да дойдат в България, не дойдоха. Защото аз им отказах среща и им казах, че България е свободна държава, на частно посещение всеки може да дойде, но това би бил много лош знак и би се разчело лошо от правителството и българите като народ“, отбеляза Борисов. Те взеха двата реактора от „Белене“ и решиха да ги строят в Турция и това беше индиректен удар срещу България, припомни той. „Когато „Южен поток“ се прекръсти на „Турски“ и тръгна да обикаля през Гърция и Македония, видях чудовищно сближаване между Турция и Русия за сметка на България. Но пак не реагирах публично. Правя го сега. Ние спазвахме европейското ембарго за Русия, за около 10 млрд. им беше оборотът на зеленчуци, на плодове, на хранителни стоки, за сметка на нашите производители. В момента загубите ни са над 300 млн. Мълчах и когато руският президент негласно каза, че не е хубаво да се ходи в България на почивка, а в Турция“, твърди премиерът.

Не съм говорил с Местан, защото той има охрана от НСО, която не е по-малка от моята, така че не зная от какво се притеснява, коментира Борисов факта, че бившият лидер на ДПС се е подслонил или крил известно време в резиденцията на турския посланик в София. „Ако изведнъж посланик с всичките му генерални консулства в България тръгне в една партия, опозиционна, каквато е ДПС, да се дават оценки и да се обяснява колко е важен един или друг лидер, мисля, че това е повече от видно. Когато се случваха нещата в ГЕРБ и нас ни тормозеха, не си спомням някой да се е обаждал и да е идвал да се грижи за нас“, заключи Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране