04.05.2024 | 21:37
Кънчо Стойчев и Андрей Райчев рекетирали Кирил Петков за 20 бона на месец?
Над 90 процента от лицата, които виждате в екрана на големите телевизии получават възнаграждения

Всеки днес знае, след изявите на Кънчо Стойчев и Андрей Райчев, кои са социо-политолозите, които са искали по 20 хиляди на месец от Кирил Петков.

Да, истината, е че за да ви държат в пълна анестезия през медиите, Пеевски, Борисов и другите агенти на дълбоката държава плащат яко. Над 90 процента от лицата, които виждате в екрана на големите телевизии получават възнаграждения или ползи – пряко или непряко – от изявите си. Почти няма хора, които да коментират от професионална, сиреч независима гледна точка.

Плащат и на “непримирими революционери” “или скандал мейкъри”, има ги на всички избори, които постоянно сипят огън и жупел по онези, които задкулисието сметне за най-опасни.

Уж щеше да фалира държавата, резервът беше изпоскан, а то точно обратното. Бие рекорди и доказва, че държавата е богата. Това не им дава сън – защото освен да крадат това богатство, не могат да го превърнат в развитие и благоденствие за повечето българи. Егоизмът им е на лицето.
Обикновено пускат в състезанието и за това им плащат и партии на “сините” ортодокси, отново с цел да вземат някой друг глас и да не допуснат консолидация на гласовете зад партиите на промяната. Да не говорим за всякакви националистически партии, с единствената разлика, че по препоръка на Москва, като част от ангажиментите по осигуряване на политическия тил на енергийните проекти на Русия, Борисов през Красимир Кралев наля пари в обединението им под шапката на Възраждане. Вече няма нито Атака, нито НФСБ, а ВМРО са в миманса.

Костадинов обра целия вот и неговата задача да не позволи темата с патриотизма да отведе нормални българи в редиците на силите на Промяната.

ИТН е също плод на политически инженеринг и отново ако се загледате те нямат нито програма, нито някакъв особен облик, такъв че, като си затвориш очите да кажеш – тези са за това, или онова, и ако отново дойдат на власт ще направят еди какво си. Те са типична партия на кансел политиката с целенасочено действия – от сутрин до вечер да критикуват ППДБ от “морални” за чалга културата позиции на партизани от 10 септември и “активни” борци против Борисов. Кога, как и къде точно са се борили Слави и сценаристи от 2020 година днес никой не знай, но и малцина питат. Пеевски просто наля едни пари в медията им и с тези пари, съумяха да удържат тези 4 и нещо процента които ги вкарват в Парламента с единствената цел да държат контра на ППДБ.

Имам представа защо днес Кънчо Стойчев и Андрей Райчев се изкряксаха гороломно и заповядаха на Радев да направи партия, защото трети път нямало да има. Голям проблем имат хората на Луканов с жизноспособността на неговия модел в новите условия, за това привикват Радев като спасител.

Действително – централната партия в модела Луканов – ГЕРБ не иска да управлява с ДПС, защото Пеевски е като женска богомолка за Борисов. Левицата е разбита и ще бъде още по-разробена. А това не върши работа на Москва.

Но най-големият им проблем и това го запомнете – този модел на управление е обречен, и за да продължи единственият му шанс е да премине към автокрация, и за да засили репресиите. Но това ще бъде убийствена визитна картичка за всеки един от властовото трио – Пеевски – Радев – Борисов. Пример – колкото и бюджет да имате и пари за харч, тримата на върха нито знаят, нито могат да намерят продължение на модела си и да се отрекат от святото – да не крадат като за световно. Радев също е в кюпа с договора с Боташ.
А по този път ще затрият държавата или което е по-вероятно ще се опитат да ангажират в собствените си корупционни схеми американски или европейски бизнесмени. Нещо като бг вариант на Шрьодеровци в Русия, които да им измиват лицето пред света. Такива ги приемат само в Анкара, Москва, Техеран и Пекин. Да, времената се промениха и толерантостта на Запада към модела им се изчерпва. За това Борисов не го хваща сън какво ще прави с “победата си”. Това обаче не означава, че ППДБ имат по-лесен избор. Но за това в следващия пост.

Илиян Василев, Фейсбук

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране