01.09.2020 | 18:42
Борисов разкри „опит за преврат“ на олигархията и няма да подава оставка
Машата на всички - Христо Иванов, отиде и подплаши Ахмед Доган на "Росенец". Той се прибра в лоното на БСП и Радев и вече ДПС стана хубава партия, изтърси лидерът на ГЕРБ

Бойко Борисов няма намерение да подава оставка, дори и ГЕРБ да не съберат нужната подкрепа за свикване на Велико Народно събрание и промяна на Конституцията. Премиерът днес дръпна традицонното си изказване по всички актуални теми, докато пътуваше с джипката и излъчваше директно във Фейсбук. Чака го работа, а олигархията оплела сценарий, уплашила Доган и чакала „омешан парламент“, за да излъчи кабинет тип „Орешарски“.

Борисов даде да се разбере, че ДПС са му направили вид услуга като са отказали да подкрепят предложението за промяна в Конституцията. С техния ход станало ясно какъв е сценарият – кабинет тип „Орешарски“ с БСП, ДПС и президента Румен Радев. На въпрос какво ще последва, ако ГЕРБ няма нужната подкрепа от 160 гласа, Борисов заяви: „Работа“.

Той разясни „сценария“, който излязъл наяве след вчерашното решение на ДПС: „И какво стана? Машата на всички – Христо Иванов, отиде и подплаши Ахмед Доган на „Росенец“. Той се прибра в лоното на БСП и Радев и вече ДПС стана хубава партия“.

За всички станало ясно, че „приказките за ВНС и нова Конституция са били празни години наред“. От думите на Борисов обаче излезе, че проектът, предложен от ГЕРБ, е нещо като чернова, проект, „ в който ВНС може да променя всеки абзац“. Въпреки, че текстовете бяха анонсирани от самия премиер като предложение за рестарт на държавата.

„Какво се оказа? Че всички са лъгали“, каза още Борисов и обвини противниците си, че искат отново да има кабинет „Орешарски“: „Стана ясно за всички кои са сценаристите, какъв е сценарият и какво искат да направят – да го няма Борисов, да го няма ГЕРБ“.

„Много хитър сценарий изиграха, отидоха, подплашиха Ахмед Доган, който, така между борчетата махаше, прибра се веднага и сега какво? Отново БСП, ДПС, Радев и олигархията заедно“, повтори тезата си Борисов.

Малко по-късно премиерът пусна и текст с почти същото съдържание в профила си във Фейсбук:

„Каква е алтернативата? Бесилките? Ковчезите? Това ли е алтернативата?Демократичният процес е сериозно застрашен. Всички тези техники от компроматната война отвращават хората и резултатът е негативен за всички. Печалбата, която си мислят, че имат тези, които използват мръсни техники – е илюзорна.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране