23.10.2017 | 12:13
Борисов реже пенсиите, за да плаща 500 млн. дългове на Пеевски по КТБ
Крайният срок на руснаците към депесеря е 1 ноември, КОЙ още не е намерил половин милиард

Увеличението на пенсиите, макар и символично, ще бъде по-малко, отколкото бе предвидено, съобщиха ни опозиционни депутати от Бюждетната комисия. Причина за това е изтичащият срок към Делян Пеевски да върне около 500 милиона лева, които завлече от руски инвеститори при банкрута на КТБ.

Както е известно, крайният срок за г-н КОЙ изтича на 1 ноември. Въпреки големите усилия, вкл. с помощта на самия Бойко и на Цацаров, за събиране на тези пари, Пеевски не ги е намерил още. И в момента се крие в Дубай, където има относителна безопасност от руснаците.

Но тази опасност е само относителна, руските служби могат да го намерят и там, стига да се договорят с емира. По-вероятно е обаче емирът също да реши да не се кара с руснаците, заради един престъпник, и да го подкани “вежливо” да напусне. Тъй като на братушките им е ясно, че Пеевски не е крал сам, и равна вина носи и Бойко Борисов, то ако единият потъне, идва ред на другия да плаща. Именно затова, уплашен буквално за живота си, Бойко е разпоредил “да се намерят незабавно парите за КТБ”.

Припомняме, че за следващата година беше предвидено вдигане на пенсиите със смешните 3,8%. За това са нужни около 400 милиона лева. Половината от тия пари обаче ще се пренасочат. Така ръстът реално ще е 1,9%, т.е. няма да покрие дори официално признаваната инфлация. Т.е. заради дълговете на мутрите в техните мутренски далавери, пенсиите реално дори ще намалеят. Парите ще бъдат преточени като се добавят като раздута цена по инфраструктурни обекти, които ще се дадат на руски фирми. Т.е. например ако един лот на “Струма” струва 1 милиард лева, ще го дадат за 1,1 милиарда чрез манипулации в търга. Извън 200-те милиона, обаче се търсят други 300. Когато разберем от къде Бойко ще отреже, незабавно ще ви информираме…

Добри Божилов

1 коментар

  1. Ако е вярно каза:

    От Йоско Амстердамеца се опази, но от “руски инвеститори” спасение няма. Бог да му е на помощ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране