03.03.2020 | 16:39
Борисов с нова хвалба: Ердоган ми обеща да няма бежански натиск към България
Бежанският натиск е към Гърция, не е ясно защо българска делегация бе на посещение в Турция

Турция е поела ангажимент да няма мигрантски натиск към България. Това заяви днес премиерът Бойко Борисов, след снощната среща с турския президент Ердоган. Срещата е силно критикувана, първо защото бе в навечерието на 3-ти март, и второ защото е напълно ненужна, тъй като по границите ни няма мигрантски натиск. Освен това чужденците бягат от България, заради плачевното ни икономическо положение.

„Неслучайно аз исках той да го каже и да се обърне към българските граждани, към българския народ, че ангажиментът за опазване на българо-турската сухопътна и морска граница е наш взаимен ангажимент“.

Борисов обяви още, че и днес продължава разговорите и срещите си по темата миграция обстановката в региона, съобщава БНР.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов каза от своя страна, че страната ни не трябва да допуска нито един нелегален мигрант на своя територия. В коментар за мигрантския натиск на турско-гръцката граница, Каракачанов заяви: „Нито сме правили „пролети“ някъде в Близкия изток, нито сме влизали в териториите на чужди държави, нито сме длъжни да плащаме сметката на друг. Затова моето мнение е да си пазим границата, да използваме гранична полиция и ако се наложи армията, за да не допуснем това, което се случва в Гърция“.

1 коментар

  1. Анонимен каза:

    България остава единствената съседна и приятелска страна на Турция, отъ интерес за България е всички околни страни да бъдат социално и икономически добре. А още повече българските граждани да бъдат икономически много добре отколкото са сега.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране