02.09.2018 | 21:13
Борисов се оплака: “Спящи клетки” ни клатят
Като пример за подобна провокация той даде катастрофата с бащата на президента и действията на МВР

Поредната доза политическа риторика разгърна премиерът Бойко Борисов пред младежката организация на ГЕРБ във Варна. В познатия си стил той премина през целия конспект от актуални теми, не пропусна злите сили, които клатят правителството, върна се в младите си години и нахока няколко министъра, най-вече тези, които вече отстрани.

Според Борисов в държавата има “спящи клетки”, които провокират и създават напрежение с цел да се компрометира управлението.

Като пример за подобна провокация той даде катастрофата с бащата на президента и действията на МВР. Борисов намекна, че всъщност истинската причина за гнева му към Валентин Радев е именно реакцията на полицията по време и след инцидента. Действията на полицаите бяха мърлява работа, бяха хаотични. В един момент съвсем случайно там се озовава местен лидер на БСП. Защо някой от ГЕРБ не беше там, отсече Борисов. Било недопустимо “полицаите да си правят оперативки с местния лидер на БСП, а министър Радев да не може да си контролира хората”.

Като пример за „спящи клетки” Бойко Борисов се върна назад в миналото и припомни близките връзки на началника на кабинета на вътрешния министър по времето на тройната коалиция с фирмата, която обслужвала Търговския регистър.

Най-големият враг на ГЕРБ сме си ние самите и когато допускаме грешки, съм безкомпромисен. Струва ми безсъние и нерви, оплака се Борисов. Хората, с които се разделял, били ценни кадри, но идвал момент, в който трябва да си ходят. Защото “ние не сме БСП”, захапа любимата тема премиерът.  Виждате-навсякъде, където възникне проблем, изникват скрити клетки, които веднага провокират, разкри конспирацията Борисов. След това се прехвърли върху медиите, които не спирали да го критикуват и дори да го осмиват в карикатури.

Цветанов, понеже е по-мнителен от мен, каза, че това са саботажи. Аз казах, че не мога да допусна, че някой умишлено ще ходи да прави такива неща, за да се наслагват компромати, хвърли се в откровения Борисов. После добави: “Аз съм конструктивен човек, обичам да видя, че нещо се прави, строи, изгражда. Тогава има смисъл да сме на власт, иначе какво значение има управлението или властта, ако не правиш добро за хората”.

Премиерът коментира и рокадите в кабинета. Николай Нанков бил “прекрасен специалист”, но: „Може ли ние да обясним на хората, че пет писма са пратени и нямаме сила да отидем и да ги накараме да ремонтират пак. Щели сме да загубим гаранции, а сега загубихме 17 души. Ще отиде и ще се разхожда там, на пешеходната пътека, докато не дойдат да свършат работата. Трябва да сме неотклоними, когато има риск“.

Премиерът се зарече, че ще бъде приета поправката за задължителни колани в автобусите, дори и ако има съпротива от бранша. И даде пример от младите си години: „Трябва въобще да не се коментира дали са приспособени, дали браншът ще загуби. Аз си спомням, когато се въведоха по социалистическо време коланите. Нито Москвичите, нито Волгите имаха колани. Излезе едно решение всеки сам да отиде да си купи колани. Дадоха срок и да се поставят колани. Започнаха да глобяват по 5 лева за без колани тогава. Никой не ни е питал дали имаме пари. Ако искаш да караш, слагаш колан“, отсече Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране