25.06.2019 | 12:01
Борисов сравни Цветанов с Местан и Жан, „изключи“ го от ГЕРБ
Може да питате него дали стои зад сделката за ЧЕЗ, обяви премиерът

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че Цветан Цветанов е извън партията.

На брифинг в Министерския съвет той бе попитан знае ли кой стои зад дружеството „Еврохолд”, което купува електроразпределителното дружество ЧЕЗ.  Борисов отговори, че не знае. След това добави ядосано: „Сделката е извършена в Чехия от частна компания. Така че ако визирате това, което в „Пик” пишете, че Цветанов стои зад сделката – Цветанов е извън ГЕРБ. Така че колкото БСП могат да ги питат за Жан Виденов какво прави или примерно ДПС – за Лютви Местан, толкова може да ми зададете въпроса и дали Цветанов е там или не. Може да питате него.”

Премиерът отказа да отговаря на повече въпроси. Цветанов всъщност би следвало все още да е и зам.-председател на партията, тъй като отстраняването му следва да се гласува на конгрес идния месец, поне по думите на Борисов отпреди няколко седмици.

По отношение сделката за ЧЕЗ премиерът каза, че трябва да се прояви отговорност и да се произнесат независимите регулатори. Самият той нямал право да коментира, защото това можело да доведе до тежки последици и да бъдем осъдени като държава и да платим „огромни пари”.

Бойко Борисов увери, че изпълнителната власт не се е месила и при предишния опит за сделка (с „Инерком” на Гинка Върбакова). В случая отговорните регулатори били КФН, КЗК и КЕВР. Там имало квоти на всички политически партии.

Партия ГЕРБ оставала на мнение, че партийните субсидии следва да са по 1 лв. на глас. Това обяви Борисов във връзка с протеклия днес Коалиционен съвет по темата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране