18.06.2016 | 8:29
Борисов тайно пуска флотилията в Черно море срещу Русия
Ще има Серия от застъпващия се "учения" 10 години наред

Един самотен глас обяви, че когато Бойко започне да говори за нещо важно, обикновено се готви точно за обратното. Припомни случаите с АЕЦ „Белене“ и „Южен Поток“, които Бойко Борисов се кле, че ще направи, за да излъже народа, който им симпатизираше, но накрая ги провали. Та въпросният самотен глас се усъмни и, че Бойко говори срещу „флотилията“, но реално се готви точно нея да прокара.

Сега става ясно, че въпросният наблюдателен анализатор е бил напълно прав. Черноморска флотилия срещу Русия ще има, но няма да е формулирана по този начин. Вместо това корабите отново ще се съединят заедно, и ще бъдат готови да провокират Русия, но това ще се оформи като „съвместни учения“. Те вече бяха анонсирани от Президента и Бойко не възрази. Така той привидно се бори с флотилията, но реално прикрива истинската схема – ученията.

Изтеклата информация е, че се планира серия от де факто безкраен цикъл от учения, така че фактически винаги корабите да са заедно и под едно командване. Учението ще има отделни етапи – 1,2,3, а след това ще започва ново учение. Фактически години наред (изтеклите документи сочат поне 10) в Черно море ще има обща българо-румънско-турска сила, което формално няма да е флота, но реално ще е точно такава. Естествено, за Русия подобни схеми са пределно ясни, а ученията от векове се ползват за прикриване на реална агресия.

Въпросната флота ще има малко практическо значение, защото при наличието на руските ракети клас „Калибр“, самият кораб става безсмислено оръжие. Вече дори американските аналитични тръстове поставят под съмнение 14-те супер ударни съединения на САЩ със самолетоносач вътре. Какво остава за средния клас турска флота и за ръждясалата българо-румънска подкрепа.

Въпреки това, за пушечно месо и за отклоняване на част от вниманието на Русия, новата де факто „флота“ ще свърши работа. Със същата цел САЩ осяха цяла Източна Европа с „командни центрове“, радари и малки бази. Мишени, които да отклоняват руски ракети. Явно и флотът ще се случи, докато Бойко Борисов обира овациите на глуповатия народ, че се бори с него.

Добри Божилов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране