21.01.2017 | 17:04
Борисов: В България се строят пътища в пъти по-евтино отколкото в Румъния
Той покани Корнелия Нинова да му санира къщата в Банкя

В България се строят пътища в пъти по-евтино отколкото в Румъния. Така премиерът в оставка Бойко Борисов, цитиран БНР, коментира в Айтос обвиненията от БСП и лидера на социалистите Корнелия Нинова.

Като „откровена лъжа от една госпожа“ окачестви думите на Нинова Бойко Борисов. Той посочи думите й, че при тяхно управление ще се строи, но няма да се краде, въпреки че в самата партия имало строителни фирми. Борисов беше категоричен, че цените, на които се извършват подобни дейности у нас, са по-ниски от тези в други европейски държави.

Да извадят, да видят румънските медии, там също има анализи. Да видят колко са цените в България, “Евростат“, в Полша, в Румъния, в Чехия, в Гърция, в съседите, за метрото, от километър магистрали и тогава да ги коментират. Не е хубаво толкова отговорни хора, когато излизат и казват, и хвърлят обвинения, не е добре. Това бих посъветвал. Те ни обвиняват нас. Аз в изпълнителната комисия нямам – нито една строителна компания по наше време не е направена. Да ги погледнат и да си ги видят. Напротив, някои фалираха, като „Водстрой“, изчезнаха от пазара, каза Борисов.

В Айтос Борисов инспектира санираните блокове по националната програма и уточни, че те са направени с грижа и към прилепите, които живеели в тях. В Приморско и в Айтос той участва в подписването на договорите за ремонт и изграждане на пречиствателни станции.

„Когато говорят фактите, боговете си мълчат. Какво е било по Черноморитето преди това и какво е сега. Веднага ръст на туризма и намаляване на броя на заболяванията“. Това каза на пресконференция в Приморско по-късно премиерът Борисов, цитиран от Новини.бг. „Негативната реклама за нашето Черноморие показваше мърсотията в морето. Вече има две пречиствателни станци в Бургас, Поморие, Созопол, Аксаково, Несебър, Лозенец, днес Айтос. 100% започва да се пречиства водата и в Черно море да влиза чиста. Хората идват, къпят се, децата вече си играят и не се връщат със стомашно-чревни разстройства, което беше масова практика. Те за това избягаха в Гърция. Това са хиляди, хиляди тонове пречистена вода, която влиза в морето. Мога да честитя на бизнеса и хората. Всеки си мисли, че става лесно, но не е така. Трябва да се координират нещата, да се освободят парите от Брюксел. Честитя на кмета и мога да ви пожелая да работите добре“, каза още Борисов.

По-късно той инспектира и санирането на блокове в Айтос. „Напролет, когато съм по-свободен, мисля да си санирам къщата в Банкя. Даже се чудя дали да не викна Корнелия Нинова да ми я санира. Аз й казвам – това е най-контролираното строителство, защото си тук и следиш какво се прави“, заяви премиерът в оставка. „Добре де, всичко е хубаво. Какво не им харесва на депутатите в парламента?“, попита Борисов хората живеещи в един от санираните блокове и възнегодува срещу обвинения от страна на червената лидерка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране