17.07.2018 | 22:45
Борисов видя “акция пречупване” срещу правителството

При управлението на БСП показателите за сивата икономика винаги се покачват, при нашето управление винаги изсветлява. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на церемонията по връчването на наградите “Икономика на светло” на Асоциацията на индустриалния капитал в България.

“Никой не може да обвини АИКБ, че са близки до правителството. Дето се вика, Васил Велев е от най-големите комсомолци или когато водеща е жената на депутата от БСП Кристиан Вигенин. Защото много лесно се говори, много глупости се изговарят. И когато се прави ежедневно, много хора вярват като в “Братя Карамазови”, където се казва “неговата шуба ли бяха откраднали или той беше откраднал шуба. Имаше нещо за тоя човек. А то не е едно и също: зимата да си по ризка или да си две шуби”, коментира Борисов.

“Данните са безапелационни: мандат на БСП – ръст на сивата икономика. За два месеца служебно правителство – 120 млн. по-малко в митниците. Така че някой като се прави на по-почтен от папата, да погледне данните”, акцентира министър-председателят.

“Тези, които прокламираха румънския модел, чухте ли да са дали път на Румъния за еврозоната”, добави Борисов.

Той обеща контрабандата цигари да падне под 6 процента от 34 на сто.

Премиерът съобщи, че правителството отново ще се опита да намали прага на кешовите разплащания от 10 хил. поне на 7 хил. лева.

“Полагаме огромни усилия – и боя по контрабандата, и сивия сектор. Не само няма да го изпуснем, но виждате издиханията им и яростната им агресия с жълти, лъжливи и всякакви новини. Акция пречупване се казва на старите ченгета. Изобщо няма да им се дадеме тоя път, обещавам”, каза още Борисов.

1 коментар

  1. Йоло каза:

    Тоя ако знае колко е зле..ще се гръмне! Кого мисли, че лъже? Дебилите ли?! Ама и те вече не му вързват! Смешен та чак жалък

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране