03.07.2017 | 0:01
Борисов виновeн за разрешената 44-етажна сграда в „Стрелбище“
Става въпрос за безпардонно нарушаване на интереса на десетки хиляди граждани в района

За мен Бойко Борисов е най-големият виновник за разрешеното строителство на 44-етажната сграда в градинката в квартал „Стрелбище“. Това заяви общинският съветник от групата на „БСП Лява България“ Борис Цветков, който участва в протеста на граждани срещу изграждането на небостъргача. За малко повече от час бяха събрани над 400 подписа срещу разрешението за строеж на огромната сграда на кръстовището на булевардите „България“ и „Петко Ю.Тодоров“. Протестът на гражданите от „Стрелбище“ беше подкрепен и от народния представител от групата на „БСП за България“ Румен Георгиев, както и от общинския съветник от социалистите Николай Николов. Следващият протест ще е на 13 юли.

Станахме свидетели на събуждането на гражданското общество, коментира Борис Цветков, според който за кратко време за протеста се организираха и дойдоха над 300 души. Той отбеляза, че хората вече не искат да търпят беззаконието и не се страхуват да защитават обществения интерес. „Те излязоха и разобличиха наглостта на властимащите. Защото в „Стрелбище“ става въпрос за безпардонно нарушаване на интереса на десетки хиляди граждани в района“.

Цветков припомни, че историята започва, когато Столичната община, при кметуването на Бойко Борисов, разменя „кон за кокошка“. „Тогава съветниците, въпреки че групата на БСП гласува против, приемат заменка в полза на частната фирма, която в момента иска да строи небостъргача. Борисов като кмет има право да върне това решение, но не го прави. А иначе парадира, че защитава обществения интерес. И от този момент частната фирма започва битките си за разрешение за строителство, което в крайна сметка получава и заради което днес ставаме свидетели на тези протести“, припомни Цветков.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране