13.01.2017 | 21:34
Борисов за обвиненията срещу Дянков и Трайков: Идва Видовден и всеки ще отговаря за делата си
Винаги съм казвал на министрите си да мислят и да бъдат отговорни, заяви премиерът в оставка

В тв интервю премиерът в оставка Бойко Борисов коментира действията на своите бивши министри, които вече са клиенти на прокуратурата. По повод обвиненията към Трайчо Трайков и Симеон Дянков Борисов заяви:

„Нали всички искахме да има проверки, да бъдат предявявани обвинения от прокуратурата.

Да, аз съм им бил шеф, но тук правя важна вметка – премиерът може да разпореди, но само министърът може да го изпълни. Една чистачка в министерството не може да се назначи без подпис на министъра. Затова винаги съм им казвал на министрите си „мислете с акъла си. Бъдете отговорни, защото идва Видов ден и тогава всеки ще отговаря за делата си.“

„Страната работи и когато не вали сняг, но такива снеговалежи не е имало от 70-80 години. Ще вали събота и неделя. Всеки ден говорим с метеролозите, ще бъде много тежко. Това е природата. Вие виждате какво става и в Европа, един здраво мислещ човек не може да намери кусур на това което се е направило от всеки. Хората, които работят по снегорините, военните не са мигвали дни наред.“, каза министър-председателят в оставка по повод сложната метеорологична обстановка.

„За 3-4 дни да правим ядрена мощност, а какво правим с нея лятото. Те дават ток постоянно, а той не се съхранява. Така Борисов коментира ограничаването на износа на ток от България.

Борисов обвини за тежката криза в БДЖ отминалите правителства, отговорни за

Американските централи и „Белене“.

ГЕРБ плати живите пари за вересии, обясни той. „Понеже сега е модерно да дават влаковете, едните за Вашингтон, 1.300 млрд. платихме за едно синьо правителство, за американските централи и още толкова за едно червено правителство за Русия за Белене. Нека хората си представят какво щяхме да направим с тези пари. Живи пари, а затова няма влакове“, коментира Борисов.

Хората искат повече справедливост. Тя зависи от съдебната система. Ние се водим по Брюксел за съдебната система.  По повод външната политика на страната Борисов заяви, че пъпната ни връв е хвърлена в Европа и парите идват от Брюксел. Важно за страната е да поддържа прагматична дружба с Русия и добри отношения със САЩ.

За новоизбрания президент Румен Радев

„Никога не нападам пръв. Това е моето верую в живота. Обадих му се за Нова година да го поздравя.“, каза Борисов. Радев победи честно. Има огромна отговорност. Надявам се да му стигнат уменията и силите. Всички решения ще бъдат само от него, ако разбира се не слуша съветите на госпожа Нинова. Надявам се тази отговорност да не го смаже. Едно е да критикуваш и да намираш кусури, но когато в него е концентрирана цялата власт – това е голяма отговорност.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране