20.11.2018 | 12:56
Борисов заключил Сидеров и Симеонов сами в кабинета му, докато не се помирят
Марияна Николова ще бъде вицепремиерът от квотата на НФСБ

Премиерът Бойко Борисов е събрал спешно коалиционният съвет в Министерски съвет, съобщи ПИК. Според неофициална информация министър-председателят е поискал да срещне с лидерите на “Обединени патриоти” преди тримата – Красимир Каракачанов, Валери Симеонов и Волен Сидеров, да се срещнат на съвет на малката коалицията, за да обсъдят кандидатурата за бъдещ вицепремиер.

Припомняме, че днес патриотите трябваше да решат дали и кого ще номинират на мястото на Валери Симеонов, който в петък подаде оставка. По неофициална информация това ще е шефката на кабинета му Марияна Николова.

Премиерът е свикал преди час тримата лидери на “Обединени патриоти”, но все още не е ясно кога ще свършат разговорите и какви решения са взети. Преди края на заседанието си е тръгнал Красимир Каракачанов, който имал среща с министъра на отбраната на Иран и затова се е наложило да излезе от спешния съвет.

Съветът за Тристранно сътрудничество започна преди минути, без присъствието на Валери Симеонов и отсъствието му не беше обяснено, но очевидно спешната среща при премиера е станала причина за отсъствието.

Борисов е твърдо решен да ги сдобри и да не ги пусне да излязат от кабинета му, докато не

се разберат. Двамата били оставени от него вътре сами, за да изяснят всички противоречия. След това се очаква при тях да се върнат Борисов и Каракачанов и да бъде съобщено какво е взетото решение.

Припомняме, че Волен Сидеров преди ден заяви, че иска и оставката на Красимир Каракачанов и неучастие на лидерите на “Обединени патриоти” в кабинета. След едночасова среща с иранския посланик вицепремиерът Каракачанов се върна в Министерски съвет и заяви пред журналистите, че изявления едва ли ще има след края на срещата.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране