08.08.2015 | 1:03
Божинов единствен по гащи след победа на „Партизан”
„Гробарите” срещат БАТЕ, „Астана” на Мъри с лесен съперник

Българският нападател на „Партизан” Валери Божинов остана единствен на терена по гащи и бутонки. Това се случи, след като фен на „Партизан” отмъкна шортите на Валери, който тъкмо ги подаваше в ръцете на 6-годишно момиче. „Партизан” победи „Стяуа” с 4:2 и се класира на плейоф за влизане в Шампионската лига.

След срещата българският футболист изтича към трибуната с ултрасите на „Партизан” и хвърли фланелката си. В този момент към него се появи невръстната фенка Наталия Черовина, която изтича на терена, за да получи сувенир. Божинов свали шортите си и ? ги подаде, но фен – мъж на средна възраст  –  отмъкна трофея от ръцете на детето. Според сръбски медии малката Наталия била разстроена. Пред 24satа тя споделила, че времето е пред нея и ще си набави задължително екип на Божинов.

“Бясна съм на този мъж, защото Божинов искаше да даде шортите на мен. Взе ми ги от ръцете, но не бях много тъжна, защото се радвах на победата, пък и имам вече доста екипи на играчи на „Партизан”, споделя Наталия. Интересно бе да се отбележи, че повечето играчи запазиха екипите си, а само българинът танцува пред всички по слипове.

Веднага след мачовете в четвъртък вечерта, в петък по обед бе теглен жребият за плейофния кръг за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Завърналият се отново в най-комерсиалния турнир тим на „Манчестър Юнайтед” има пред себе си сравнително лесна задача – тимът ще срещне белгийския Брюж. Мъри Стоилов и „Астана” пък имат пред себе си уникална възможност да влязат в групите на турнира, след като на тима се падна АПОЕЛ Никозия от Кипър – корав, но преодолим съперник. Валери Божинов и Иван Бандаловски с техния „Партизан” ще срещнат кошмара на родните грандове „Левски” и „Литекс” – БАТЕ Борисов.

Георги Миланов и ЦСКА (Москва) пък ще спорят срещу „Спортинг” (Лисабон), където играе Симеон Славчев, на когото обаче не се разчиташе през миналия сезон. Екснаставникът на „Левски” Славиша Йоканович има много трудна задача с неговия „Макаби” (Тел Авив), тъй като тимът ще трябва да се пребори с швейцарския шампион „Базел”. Венци Христов и „Шкендербеу” ще спорят с „Динамо” (Загреб) за влизане в групите, а сблъсъците „Лацио” – „Леверкузен” и „Валенсия” – „Монако” ще бъдат сред най-интересните.

По регламент нямаше как да се паднат един срещу друг отбори от Русия и Украйна и ако това бе станало, щеше да има повторно теглене. Единственият украински представител в плейофния кръг „Шахтьор” (Донецк) ще спори с „Рапид” (Виена), който отстрани „Аякс”.  Първите мачове са на 18/19 август, а реваншите седмица по-късно.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране