07.05.2024 | 19:10
Брожения в БСП! Социалистите бесни от спасяването на „редник Методиев“
Корнелия Нинова е поставила еднолично на второ място след себе си прислужника си, без гласуване в Националния съвет и без решение в Изпълнителното  бюро

За първи път БСП може и да няма депутат-партиец в ключовия и наричан лидерски 25 МИР в София. От това се опасяват столичните социалисти с критично мислене. Вероятността според тях е почти 100%.

Те са бесни, че Корнелия Нинова е поставила еднолично на второ място след себе си довереника си Калоян Методиев без гласуване в Националния съвет и без решение в Изпълнителното  бюро.

Методиев е познат в политическите среди като председател на младежкото СДС. През 2005 г. се провеждат частични избори за градоначалник на София, защото Софиянски реши да приключи с кметуването и стана депутат. По това време поддръжниците на Иван Костов вече са се отцепили от СДС и основали ДСБ.

Стари седесари си спомнят, че младежкият председател на СДС Калоян Методиев отявлено и безскрупулно работел за кампанията на кандидата на ДСБ Светослав Гаврийски, срещу кандидата на СДС Минко Герджиков. Тогава Герджиков остава на последно място в надпреварата за кмет на столицата.

А през 2007 г. Методиев се пробва за кмет на София с подкрепата на крайния националист и антикомунист Боян Расате. Изборният му резултат възлиза на скромните 593 гласа.

Политическите му лупинги продължават след години с краткия му престой като началник на кабинета на президента Радев. След напускането на президентството Калоян Методиев акостира при Корнелия Нинова като неин съветник, а докато тя беше министър на икономика – беше началник на кабинета ѝ.

“С поставянето на политическия номад Методиев на избираемо място в листата на БСП, а те – избираемите места през последните години са все по-малко, соцлидерката удря 4 звучни шамара на партията!”, възмущават се червените.

Първият шамар бил на софийските социалисти от 25 МИР, в който влизат районите “Красна поляна”, “Овча купел”, “Връбница”, “Люлин”, “Нови Искър”, “Надежда”, “Илинден” и Банкя, които за пореден път няма да имат свой представител в парламента.

Вторият – на съпартийците им от Благоевград, които също ще останат без депутат, защото тя ще влезе оттам в името на парламентарната кариера на Калоян Методиев. Третият – на идейните и политически принципи на БСП, в които все още много редови членове вярват. И четвъртият – изборен резултат на партията, който най-вероятно ще издълбае ново електорално дъно.

“Но явно за Корнелия Нинова спасяването на редник „Методиев“ е много важно”, ядосват се в БСП.

1 коментар

  1. Адам каза:

    Методиев не е слуга, а “строг господар” на “девата от Крушовица, известна ката Мадам Лъжа…..

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране