14.10.2023 | 11:28
Брус Уилис вече не може да говори
Миналия февруари семейството на 68-годишната звезда обяви, че той е бил диагностициран с фронтотемпорална деменция

Битката на Брус Уилис с деменцията е започнала да го лишава от способността да общува и говори. Това разкри Глен Гордън Карън, създателят на сериала “Съдружници по неволя”, в който актьорът участва през 80-те.

Миналия февруари семейството на 68-годишната звезда обяви, че той е бил диагностициран с фронтотемпорална деменция (FTD). Новината дойде почти година след като разкриха, че той ще се оттегли от актьорството след първоначалната диагноза афазия.

В скорошно интервю Глен Гордън Карън каза пред The New York Post, че се опитва да посещава Брус всеки месец.

“Опитвам се да говоря с него и съпругата му [Ема Хеминг Уилис] и имам топла връзка с трите му по-големи деца“, каза Карън. „Постарах се много да остана в живота му.“

„Когато си с него, знаеш, че той е Брус и си благодарен, че е там. Той обичаше живота и… просто обожаваше да се събужда всяка сутрин и да се опитва да живее пълноценно, но радостта от живота е изчезнала.”

За скорошните си срещи с Брус Карън разказа: „Моето усещане е, че през първите една до три минути той знае кой съм. Но не е напълно вербален; той беше ненаситен читател – не искаше никой да знае това – ала сега не чете.”

„Всички тези езикови умения вече не са му достъпни. Въпреки това той все още е Брус“, добави той.

Сериалът “Съдружници по неволя”, който донесе слава на Брус Уилис през 80-те, току-що направи своя стрийминг дебют в платформата Hulu.

В него тогава неизвестният Уилис си партнира със Сибил Шепърд, която вече се радваше на кариера като филмова звезда през 1970 г. Двамата играят детективи, които имат и романтичен интерес един към друг, и на тяхната химия често е приписван успеха на сериала.

Въпреки напредването на деменцията на Брус, Глен твърди, че е успял да му съобщи новината, че “Съдружници по неволя” се е завърнал на екран.

„Знам, че той наистина се радва, че шоуто ще бъде достъпно за хората, въпреки че не може да ми каже това“, каза Глен. „Когато съм прекарвал време с него преди, говорихме за това и знам, че той е развълнуван.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране