25.04.2017 | 17:22
Брутален скандал в ДПС-Бургас – Дурхан Мустафа заплют в лицето, притискат го да не става депутат
Общинските лидери в Руен поставили ултиматум пред ръководството на партията в София

Напрежението в  ДПС заради проблемите на партията в Бургас продължава да ескалира. Местни лидери са поставили ултиматум пред централното ръководство на партията Дурхан Мустафа да не става народен представител, научи „Флагман”. В противен случай те щели да подадат оставка. Става въпрос за общинския председател на партията в Руен Ешереф Ешереф, както и двамата лидери на т. нар. „подобщини” Люляково и Дъскотна.

Наш източник твърди, че те в понеделник са били в София на разговори с ръководството. Днес Централното оперативно бюро (ЦОБ) на ДПС щяло да се занимае с проблема.
От пресцентъра на ДПС заявиха, че действително ЦОБ ще заседава, но не разкриха дали казусът с Дурхан Мустафа ще бъде обсъждан. По устав общинските водачи пък не подавали оставка пред централното ръководство, а пред Областното оперативно бюро, така че това било местен проблем.

Според нашия източник преди два дни е имало голямо събрание на лидерите на ДПС в Бургаска област, на което е присъствал и Дурхан Мустафа. На него е имало грандиозен скандал. Стигнало се дотам, че Сабри Мехмедали, който в момента бил почетен областен председател на ДПС, заплюл в лицето Дурхан Мустафа. Обявил му, че заради него се съсипала цялата организация.

Скандалите в партията започнаха заради Ангел Исаев, който победи Мустафа с преференции, и стана депутат вместо него. Исаев отказа да се поддаде на натиска и реши да остане народен представител. Изненадващо това доведе до оставка на мастития дългогодишен депутат Камен Костадинов, който пое отговорност за проблема. Тримата лидери в Руенско, начело с Ешереф Ешереф, вчера пристигнали в София и поставили ултиматум Мустафа да бъде притиснат да не става депутат. Днес ЦОБ щяло да се занимае с проблема.

По информация на „Флагман” утре може да има още оставки в ДПС-Бургас. Потърсихме Дурхан Мустафа, но той не отговори по телефона. Припомняме, че преди дни първи оставка хвърли Яшар Узун – лидер на ДПС в бургаските квартали „Зорница” и „Изгрев”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране