09.05.2018 | 13:49
БСП и „Атака“ се сдърпаха кой е по-русофил

Активисти на БСП и „Атака“ се сдърпаха по време на отбелязването на Деня на победата пред Паметника на Съветската армия в София. От централата на „Атака“ изпратиха снимки, в които се вижда, че депутати на левицата дърпат репортер на партийната телевизия „Алфа“.

Ето и пълното съобщение на „Атака“.

„4 години партия АТАКА очаква отговор от ръководството на БСП защо техният външен министър Кристиян Вигенин легитимира киевската хунта с визитата си в Украйна през 2014 г. Тогава Вигенин се срещна с президента на Украйна Александър Турчинов и на практика призна фашисткото правителство, което дойде на власт след кървав преврат и убити мирни граждани. АТАКА няколко пъти поиска оставката на Вигенин.

По време на честванията на Деня на победата пред Паметника на Съветската армия в София репортер на АЛФА отново зададе въпроса към председателката на левицата. Вместо адекватен отговор от Нинова, той получили удари от страна на депутатите Таско Ерменков, Георги Свиленски и Славчо Велков. Те влязоха в ролята на лична охрана на лидерката си и започнаха да дърпат журналиста от АЛФА ТВ, да изтръгват микрофона от ръцете му и забраниха да задава неудобни въпроси на парламентарната им шефка.

От БСП не пожелаха да коментират и защо не гласуваха предложението на Волен Сидеров и АТАКА да отпаднат санкциите срещу Русия, а сега се опитват да събират русофилски електорат с поднасяне на венци.“

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране