31.01.2015 | 23:51
БСП отказва офертата на АБВ за изборите
„Всеки по пътя си”, заяви Михаил Миков

БСП отхвърля протегната ръка от АБВ за преговори за общо участие по райони на предстоящите през есента местни избори.

На червен семинар в Пловдив за стягане на редиците соцлидерът Михаил Миков обяви вчера, че темата за партньорството все пак ще бъде обсъдена в партията, но от посланията му стана ясно, че решението на практика е взето.

„Всеки по пътя си”, коментира той действията на бившия държавен глава Георги Първанов и формацията му. Соцшефът обясни още, че ще се направят постъпки коалиционният формат БСП-Лява България да се превърне в дългосрочен политически субект и всички партии в него да се явят заедно на местния вот.

За тези избори левицата ще се опита да разшири влиянието си сред електората на националистите, стана ясно още от речта на Миков пред делегатите на семинара.

„Време е БСП да заеме ролята си на алтернатива на статуквото. Участието на АБВ във властта отваря хоризонт вляво”, отчете и президентът на ПЕС и бивш лидер на социалистите Сергей Станишев. Двамата с Миков се обединиха около идеята за затягане на партийната дисциплина. Лидерите бяха категорични, че Столетницата си вреди с разприте между отделните членове. Станишев дори даде за пример реда и дисциплината в ГЕРБ и похвали техните структури.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране