18.02.2022 | 11:41
БСП отстрани Калоян Паргов от всичките му постове в партията
Вътрешната война в БСП продължава с пълна сила

БСП отне за срок от една година всички партийни постове на председателя на софийския клон на социалистите Калоян Паргов. Новината беше разпространена от пресцентъра на партията.

„Националният съвет на БСП събра необходимия брой гласове – повече от 50% + 1, и наложи на члена на НС на БСП Калоян Паргов наказание – временно отнемане на правата за заемане на партийни длъжности, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година“, се казва в съобщението от „Позитано“ 20.

С това решение Паргов ще бъде свален поне за една година като председател на Градския съвет на БСП, но също така и като шеф на групата на социалистите в Столичния Общински съвет.

До решението се стигна, след като група социалисти от БСП-София изпратиха писмо с искането Паргов да бъде наказан заради участието на групата на БСП в СОС „в скандалната сделка за осветлението в столицата, която беше разкрита от „Спаси София“, участието им в избора на председател на Общинския съвет на София от ГЕРБ, неглижирането на дейността на градската организация, както и фактът, че Градският съвет на БСП-София не заседава редовно и взима решенията еднолично“.

Самият Паргов обаче е на мнение, че „някой внася интриги и разделение в БСП“, а Градският съвет на БСП публикува собствена позиция с опровержение на твърдението за подписка за неговото наказание.

„Някой се уплаши от това, че ме спрягаха за кандидат за председател на БСП. Не съм обявил такива намерения. Някой внася интриги и разделение, вместо да управляваме държавата. Виждам имената на Христо Проданов и Георги Свиленски в списъка срещу мен, развивал съм ги и съм ги подпомагал. Парламентарната група има нужда от нов облик след като Нинова не е председател“, коментира пред Nova Паргов.

Според него тази атака ще дестабилизира БСП – София по подобен начин като през 2019 г., когато на местните избори социалистите получиха „много добра оценка за резултатите – удвоен и отгоре броя на общинските съветници и само 20 000 купени гласа разделиха кандидата им за кмет от победата“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране