17.12.2023 | 12:07
бТВ уволни некадърниците, които я съсипаха
Откраднаха ценен кадър от Нова ТВ

В бТВ посрещат Коледа, треперейки от страх от масови чистки. След тоталния крах на рейтинга през есенния сезон телевизията сменя и програмния директор, и шефа на отдел „Човешки ресурси“, които според мнозина са големите виновници за срутването на гледаемостта на телевизията, пише Уикенд.

За програмата вече ще се грижи Апостол Пенчев, който беше програмен директор и преди 9 години, а в последните 5 години работеше на същата позиция в конкурентната Нова Тв. Именно той изстреля Нова в орбитата по рейтинг с точните си решения какво да се излъчва в медията.

С назначенията и уволненията в трупата пък ще се занимава Дарина Петрова, която е работила в разнообразни сектори, но не и в медийния.

Уволнението на досегашния програмен директор на бТВ Христо Хаджитанев най-вероятно е подготвяно отдавна, тъй като Апостол Панчев подаде предизвестие за напускане на Нова ТВ още в началото на октомври. На овакантената от него позиция медийната група назначи близката до Маги Халваджиян Светлана Василева.

Приносът на Апостол Пенчев за Нова ТВ е огромен. Той успя да изведе телевизията до лидерската позиция, постигайки рекордна гледаемост. бТВ дишаха праха на предавания като „Хелс Китчън“, „Като две капки вода“ и няколко български сериала.

Явно това е направило впечатление на шефа Ралф Бартолайт, който е поканил бившия служител да се върне на старото си място.

В същото време бТВ се срина в последните години и според работещите в телевизията за това са виновни кадрите от висшия управленски ешалон.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране