21.08.2015 | 0:03
Бурята в Пловдив уби двама мъже и рани младеж
Централните булеварди бяха блокирани, тел. 112 спря

Двама убити и един тежко ранен. Това е равносметката от мощната буря, която удари Пловдив и региона в късния следобед. Токов удар уби на място работник в автосервиз, а мълния порази къща в село Костиево. Скъсани тролейбусни жици пък раниха тежко младеж на един от главните булеварди в Пловдив. Улиците се превърнаха в реки, а десетки автомобили попаднаха във водния капан.

Подлезите също останаха под вода. Стотици сигнали за наводнени обекти постъпиха в пожарната. Десетки дървета паднаха върху автомобили. Едно от тях за малко не уби човек.

„Падна върху колата, ударих си главата и зъбите, едва оцелях”, разказа пред Нова тв пострадалият шофьор на име Костадин. Полицията отцепи движението в някои райони на града. Образуваха се километрични колони от автомобили. Мощната буря удари града под тепетата в късния следобед. Обилният дъжд, който валя около половин час, предизвика истински потоп. Централните булеварди бяха блокирани, а телефон 112 спря да приема спешните повиквания.

Къщата в Костиево е изпепелена от мълнията. Загиналият е строителят Илия Лазаров, съобщи кметът на селото Илия Попов. “Разрази се страхотна буря. Мълнията е паднала върху къщата и я е запалила. Човекът е изгорял вътре. Семейството му е успяло да се спаси”, каза кметът.

Той се върнал от работа и седнал да почине. В този момент мълнията влязла в къщата. Съседи се опитали да го спасят, но безуспешно.Те са звънели на телефон 112, но без успех, защото никой не вдигал. Пожарната дошла по-късно. Семейството остава без покрив на главата. Все още в града има много наводнени участъци, навсякъде има паднали клони и дървета. Продължават да се образуват задръствания.

1 коментар

  1. Щерев каза:

    Има технически възможности за защита на някои от наводнените зони!
    Отнася се за подлези, комуникационни съоръжения, приоритетни обекти и пр.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране