07.02.2016 | 18:00
Частна фирма пази Румен Петков
Много ме надценявате, вече не мога да ползвам услугите на НСО, казва зам.-председателят на АБВ

Зам.-председателят на АБВ Румен Петков се движи с лична охрана. Това виждат журналистите на пресконференциите, в които участва бившият министър на вътрешните работи от правителството на Сергей Станишев.

Поне един гард стои отстрани на брифингите и следи някой да не нападне дясната ръка на Георги Първанов. „Много ме надценявате, не ми се полага държавна охрана“, каза той пред „Фрагман“.

След питане кой плаща за гардовете му, Румен Петков се учуди: „Кой да ми я плаща?“ Предположихме, че гардовете се финансират от партията му АБВ. Той обаче отсече: „Сам си плащам“.

Петков не е депутат и съответно няма доходи като такъв. Той е собственик на фирма „Румен Петков Консулт“, откъдето се предполага, че идват и средствата за охраната му, ако този бизнес изобщо е активен.

Последният видим финансов отчет на дружеството в Търговския регистър е от 2013 г. В него пише, че то е имало приход от 82 000 лв. за консултантски услуги. Румен Петков бе охраняван от Националната служба за охрана години след като бе отстранен като министър на вътрешните работи през 2008 г.

От публикация в „24 часа“ от март 2015 г. пък става ясно, че още тогава той вече е бил с частни гардове. Преди това те работили в НСО, а след това той ги наел да продължат да го охраняват. „Взел съм ги да ме пазят, защото имам основания да се безпокоя, избрал съм най-добрите“, коментира Петков тогава пред изданието. Остава да виси въпросът откъде зам.-председателят на АБВ разполага със средства, за да плаща за лична охрана, която по информация на източник в партията се състои от двама бодигарда.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране