03.07.2015 | 22:18
Черен петък: 9 души загинаха в катастрофи, двама изгоряха в София
Четири са жертвите на мелето край Силистра

9 души загинаха в катастрофи из България в петък. 4-ма мъже загинаха при катастрофа край Силистра, 2-ма души, сред които детенце се убиха край магистрала „Тракия“, две жени, едната от които бременна, намериха смъртта си край Поморие, а последният загинал е моторист.

4-ма мъже загинаха при зверски челен сблъсък на пътя Силистра – Добрич към 14 ч в петък. Катастрофата стана до с. Богорово, което е на 15-ина км от Силистра. При ляв завой силистренско “Рено меган” излязло от пътя, навлязло в насрещното и се забило в мицубиши с варненска регистрация. Ударът бил толкова силен, че и четиримата пътници в реното загинали. Шофьорът е на 49 г. , а спътниците му са на възраст между 50 и 55 г., казаха от КАТ. До редакционното приключване на броя самоличността им не бе ясна. Реното било така смачкано, че се наложило екип на Гражданска защита да разреже ламарините. Шофьорът на мицубишито бил сам в колата си и по чудо се отървал само с драскотини. Предстои той да бъде разпитан.

Пак при челен удар, но на магистрала “Тракия” загинаха момиченце на 8 г. от турски произход и 59-годишен мъж от Павел баня. Петима са ранени, а най-тежко е състоянието на 45-годишния баща на убитото дете. “Той е с контузия на гръдния кош и корема. Има 4 счупени ребра и фрактури на бедрената кост и капачката на коляното”, съобщиха от пловдивската болница “Св. Георги”. Там са приети съпругата на чужденеца и другите им 2 деца – момче на 17 г. и момиче на 14 г. Те имат гръдно-коремни травми.

Турското семейство гастарбайтери пътувало към родината от Австрия. Катастрофата станала преди 7 ч в петък на 125-126 км от аутобана в посока Бургас. Участъкът се ремонтира и движението се извършва само в едното платно. Фордът на турците обаче бутнал знаците, навлязъл в насрещното и се ударил челно в рено със старозагорска регистрация, в което пътували българин и синът му, на 36 г. Бащата починал, а синът е с контузия на гръдния кош и корема. Въздушните възглавници на колите се отворили, но не предпазили водачите.

Малко по-късно на магистралата едва не станала втора катастрофа. Пътниците в пловдивски опел, който се подхлъзнал на пътя заради разлятото гориво от катастрофиралите коли, се отървали само с уплаха. Разследващите работят по няколко версии – заспиване на турския шофьор, отклоняване на вниманието му или загуба на контрол. Трафикът по аутобана бе затруднен за над 3 ч. Служители от Пътна помощ казват, че гледката на затиснатите хора във форда и реното е била потресаваща. Пожарникари рязали колите, за да извадят пътниците. Детето от турското семейство издъхнало в линейката. Преди 3 дни момиченце от с. Рогош почина на път за болницата, след като катастрофира с майка си край пловдивския екарисаж. Жената за миг отклонила вниманието си заради влязла през прозореца оса и се забила в камион.

При катастрофа край врачанското с. Баница в петък загина и моторист. Тялото му било обезобразено от удара. Бременна жена на 24 г. и пътничка на 34 г. загинаха в катастрофа между поморийските села Бата и Медово.

53-годишният Адем Хамза загубил управлението на “Рено 19”, излетял от пътя и се ударил в дърво в 9,42 ч в петък. На място загинали 34-годишната дъщеря на шофьора – Гюлсюн М. и Калина Ф., която била бременна. Екип на пожарната извадил телата на двете жени от смачканото рено.
Според полицията най-вероятната причина за катастрофата е несъобразена скорост. С гръдна травма шофьорът е в болница в Бургас. В неврохирургията е и 16-годишната Халиме М., която има черепно-мозъчна травма. Петъчният ден бе черен по пътищата, защото само за часове загинаха общо 9 души. От началото на месеца жертвите на пътя са общо 15, а тежките катастрофи – 46, казаха от МВР.

Мъж и жена са поредните жертви на черния петък. Съпрузите са изгорели в апартамента си при пожар, станал преди около 20 часа в центъра на София.Огънят е лумнал на ул. „Раковски“ 117, на 6 етаж в апартамент 18. Жертвите са били открити след потушаването на огъня, съобщи БНТ.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране