14.03.2024 | 12:59
Чичото и Снайпера в основата на ужаса с БГ проститутките в Италия
При съвместна акция на Окръжната прокуратура, МВР в Монтана и Враца и представители на ENFAST – Италия, у нас са закопчани петима мъже на 21, 23, 31, 34 и 49 години, и 29-годишна жена

Търговци на автомобили от улица „Липа“ в квартала с компактно население „Младеново“ в Лом са уличени в Италия, че държат проститутките в Лече и региона. Според италианските власти млади момичета от България са склонявани да продават телата си, като са били бити с бухалки и дрогирани.

Това става ясно от издадена от съда в Лече Европейска заповед за арест (ЕЗА) за шестима български граждани.

При съвместна акция на Окръжната прокуратура, МВР в Монтана и Враца и представители на ENFAST – Италия, у нас са закопчани петима мъже на 21, 23, 31, 34 и 49 години, и 29-годишна жена. От 900 страници следствени документи, представени от италианците, става ясно, че 53-годишният Анто Янчев Антов – Чичото, който има регистрирана италианска фирма в Пулия за търговия с автомобили, всъщност е бос на проститутките.

Синът му – Янек Антов Янчев – Снайпера, пък е собственик на фирма за внос на коли от Италия, регистрирана на улица „Липа“ в Лом. Дружеството е с капитал от 20 лева и замразена дейност – това показа проверка, направена от „Телеграф“.

В кюпа е и снахата Милена Миткова на 28, както и 18 други българи, предимно от компактното население у нас. Задържан е и ортакът им италианец Луиджи Ферари на 51 години.

Издирва се и още един българин, който е набирал персонал, момичета и момчета, предимно от Северна България с обещания за работа в Италия. Вместо това той ги предавал на бандата, след което били изпращани да проституират по улици, магистрали, както и в апартамента на Чичото.

Жриците работели непрестанно – и през уикендите, и по време на празници, на мраз, и на дъжд. Те били принуждавани чрез насилие, бити с бухалки и дрогирани. На част от тях децата им били заложници в България, където изнудвали роднините им.

В Окръжна прокуратура – Враца са постъпили Европейските заповеди за арест спрямо българските граждани П.П. (на 21 години) и С.П. (на 24 години). Те са обявени за международно издирване от компетентния орган в Италия.

Двамата мъже се издирват от Първоинстанционния съд в гр. Лече с цел провеждане на наказателно преследване. По водено в чужбина дело е установено, че за времето от м. май 2021 г. в италианския гр. Лече и неговата провинция те участвали в престъпно сдружение с други граждани на България.

Те довеждали на територията на Италия жени, набирани специално с цел проституиране. Улеснявали ги и ги експлоатирали, поставяли ги в състояние на пълно и постоянно подчинение. Упражнявали спрямо тях физическо насилие, заплахи и наказания, като им отнемали възможността да вземат самостоятелни решения и да действат според волята си.

Задържаните в България П.П. и С.П. предоставяли важна помощ на престъпната група, като по делото са събрани доказателства за действията им по вербуване и довеждане в Италия на жени с цел да ги принудят да проституират.

Предвиденото в законодателството на Италия наказание за участие в организирана престъпна група, трафик на хора и свеждане и държане в положение на робство е до тридесет години лишаване от свобода.

Деянията, за които са издадени Европейските заповеди за арест, са престъпления и по законодателството на България.

Понастоящем издирваните в Италия лица са задържани за срок до 72 часа с постановления на Окръжна прокуратура – Враца.

Предстои Окръжен съд – Враца да се произнесе по внесените от прокуратурата искания за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране