17.11.2015 | 8:38
Чшш, ало, Юнкер, Туск, Ренци, you talking to me?
Гео-тео-стратегически спазми

Нова телевизия, сутрешен блок.

Георги Марков, бивш конституционен съдия, общественик, левскар: …Жан-Клод Юнкер трябва да си даде оставката! Не може след всичко, което се случи (в Париж), да излиза председател на Европейска комисия и да каже: моля ви! не правете никакви асоциации между атентатите в Париж и бежанската вълна; да не си мислите, че ние ще променим политиката си за бежанците!

Ще я промениш, драги! Ти, европейски ръководител, а не адвокат на бежанците, как не те е срам, Юнкер! Цяло лято да не слезеш сред европейските граждани; да отидеш в унгарските села, в хърватските села!… Спаха с Доналд Туск, а сега да си вземат и Шулц и понеже Шенген е селце в Люксембург, да отидат и да направят панихида: бог да прости Шенгенското споразумение; бог да прости Дъблинското; бог да прости Европейския съюз. Няма ЕС! Има Централноевропейски съюз, който няма да се подчини на Германия и Франция. Защото това са горди държави и си държат за националната сигурност и за своята идентичност.

…Трябва да има общоевропейско решение. Но не на европейските чиновници и на слабите и смешни западноевропейски лидери. Трябва да има общоевропейско решение на европейските граждани… Общонационален европейски референдум – да чуем европейските граждани – мултикултурална ислямска Европа ли искат или не?… Ако е “не”, ще замениме израза интеграция с израза екстрадация… Или най-накрая това, което ще се случи – европейските граждани ще излезат, както излезоха срещу комунизма, този път срещу ислямизма. Ние не може всеки път да има кървави драми и днеска да викаме жо суи Париж, жо суи Берлин, жо суи Рома и да се върви натам.

Виктор Николаев, НТВ: Това ще е война на какво? Християни срещу какво?

ГМ: Не е война. Това е глупост на западноевропейците. Знаете ли какво каза Виктор Орбан в неделя? Отишъл в ЕП да им налива акъл в главите и им говори за християнски ценности и казва: аз им гледах лицата (на евродепутатите); аз им гледах лицата и те ме считаха за изкопаемо, за средновековен човек.

Европа християнска ли е или мюсюлманска? Аз не съм антисемит. Не съм расист. “Левски” има бразилски футболистчета. Целувал съм ги по двете бузки чернокожи…

Ние трябва, българите, да спрем да говорим на брюкселски език. Брюкселски език, Викторе, значи да говориш, без да казваш нищо. Вчера чух невероятната фраза: ние трябва да се борим с тероризма чрез толерантност!…

…На какво основание ще ни налагат (бежански) квоти? Ма ние сме суверенна държава. Това да не са картофи! Те искат в Германия, а ни ги препращат тука. И е прав Бойко да се опъне на холандския премиер. Аз съм възмутен от италианския премиер – Ренци казва ние да си траем, източноевропейците. Това е италианският премиер. Те ни били взели в ЕС и ние да си мълчиме. Бе, на кого ги разправяш тия работи! На Унгария, Полша, Чехия и Словакия? Че те са по-европейски от Италия, бе! Те 56-а година въстанаха! Биха се със съветските танкове. Вие мълчите и ви е страх от съветските танкове. От 4 април до 10 април (1956) унгарците се бият, вие ги предадохте. Чехия излезе 68-а година срещу съветските танкове – вие ги предадохте. Сега не ни превземат съветски танкове, а ислямисти. Какво? Да се надупим на границите, да оправят жените ни, да ни хвърлят хляба и да ни превземат?

…Аз подкрепям английския премиер Дейвид Камерън. Трябва реформа в Европейския съюз. Няма, Викторе и мила Ани, няма да стане две страни да управляват Европа, а тях да ги управлява трета. Това няма да стане. Централна Европа няма да го допусне. Значи Франция и Германия искат да управляват Европа – и то грешно! Е, няма да стане! Няма да стане. Нов договор!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране