02.11.2023 | 11:01
Дачков за Костов: Той е ограничен човек, който се движи по банални опорки
Сега се е втурнал да агитира за БКП и ДС едновременно с антикомунистически патос и абсурдната аргументация, че Путин ще нахлуе в София, ако Ваня Григорова спечели изборите

Ще го кажа като бивш костовист и от първа ръка – Иван Костов не е особено умен човек. Нашите представи за него се разминаваха точно толкова с реалността, колкото днешните глупости на умнокрасивите за Крим. Ние си измисляхме Костов, който не съществува.

Той е ограничен човек, който се движи по банални опорки, няма дълбочина, за да направи анализ, нито специфична компетентност. Наскоро мой познат и много добър финансист ми каза, че онемял от глупостите за финанси и икономвика, които чул от Иван, когото до тогава не познавал, но уважавал.

Костов е политикът, който получи най-голямо доверие по време на прехода, имаше цялата власт в държавата – изпълнителна власт, парламент, главен прокурор, шефове на ВАС и ВКС, големите градове и т.н. и ги пропиля именно защото не е интелигентен, а е самовлюбен. На края опря до това да иска по 10 000 лева от всяко министерство в кабинета на „Борисов 1“, за да се абонират за неговия месечен бюлетин от лабораторията за изследване на риска в НБУ – няколко страници с пълни глупости.

Сега се втурнал да агитира за БКП и ДС едновременно с антикомунистически патос и абсурдната аргументация, че Путин ще нахлуе в София, ако Ваня Григорова спечели изборите. Ами това не е и на кръчмарско ниво. Това е пълно лумпенизиране на съзнанието. Не може бивш премиер да говори такива глупотевини с присвити устнички като уязвена свекърва. Костов е тотал щета, а моите представи за костовизма, който защитавах нямаха нищо общо с него. Мъж под чехъл от Драгалевци…

 

1 коментар

  1. Евгений Дайнов каза:

    Костов е доста повече от ДЕСЕ, отколкото Терзиев! Не може на случаен човек да се възложи да прави приватизацията, от който процес се възползваха най-вече бивши БКП величия! Това са роли, които са разпределени и позиции, които са завзети и се защитават вече 30 години. Дачков това го знае много добре, просто неговата работа е да вика за другия отбор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране