05.12.2016 | 18:35
Дайнов би се заливал от смях при кабинет с премиер Лукарски или Симеонов
Това би било такава комедия, която аз с удоволствие бих наблюдавал. Както се казва, и пари няма да ми искат

Правителство с министър-председател Божидар Лукарски или Валери Симеонов би било голяма комедия. Това коментира политологът Евгений Дайнов пред Дарик радио.

За него по-рационалното решение би било да се върви към предсрочни избори.

“От чисто артистична гледна точка бих намерил за изключително забавен един период на премиерстване на Божидар Лукарски или на Валери Симеонов. Това би било такава комедия, която аз с удоволствие бих наблюдавал. Както се казва, и пари няма да ми искат”, посочи Дайнов.

По думите му, рационално-отговорната част на главата му казвала “Спазвайте Конституцията, давайте да минават изборите и стига сте се правили на интересни”. Артистичната част от него обаче щяла да се радва на комедията.

На въпрос защо се тупа топката, ако има такава категоричност от страна на ГЕРБ, че трябва да има предсрочни избори, Дайнов отговори, че това били “игри”.

“В България, особено в българската политика, на българите някак си им е скучно да правят нещата просто, логично и рационално. Винаги зад привидността, зад това, което се вижда, има някакви игри. Както каза Бойко Борисов навремето, поемайки премиерството първия път, “Където и да бръкнеш в България, изскача схема”. В политиката е същото. Така че ако сме рационални и отговорни, стига тези игри, четете Конституцията и спазвайте каквото пише в нея”, каза политологът.

1 коментар

  1. Алурков каза:

    И този пиян съсел със синджирите иска да управлява България.Борисов,тръгвай си с цялата си пасмина,за да останат само досегашните поразии които нанесохте на държавата ни.Гледам вчера една кукувица, изплезила език да тича по кулоарите на НС и да плямпа,че е готова и ТЯ да управлява държавата ни.Обрулен народ сме,затова живеем в най бедната държава на европейския континент и далеч зад пределите му.Ние сме като пластелин в ръцете на едни некадърни управляващи.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране