16.05.2017 | 9:20
Държавата подарява цяла метростанция срещу фалшиви документи
Единственото доказателство за собственост на тази земя е клетвена декларация на вече покойния Иван Иванов, който просто описва, че тази площ е негова

Метростанция “Младост 3” се оказа частна. Стълбите, ескалатора и 2 декара земя около самата метростанция са реституирани още 2016 година. Единствените доказателства, които са представени за въпросната реституция са единствено копия, без никакви оригинали и така преди близо 10 години държавата създава възможност да се придобие земя за над 11 млн. лв.

Единственото доказателство за собственост на тази земя е клетвена декларация на вече покойния Иван Иванов, който просто описва, че тази площ е негова. Човекът продал наследството си го продава срещу 1000 лв. на Димитър Арменов, който пък с документ да покупко – продажба си вади и нотариален акт, който обаче се оказва абсолютно фалшив.

След направена проверка от страна на Би Ти Ви не е открито на датата 17 март 1992 година не е издаван никакъв документ на база на клетвената декларация. Въпреки това обаче две години по-късно поземлената комия издава решение, че човекът е собственик.

Отговора на министерството на земеделието по повод скандалното разрешение е, че не е открито в системата данни за лицето Иван Иванов в архивите. Въпреки това обаче държавата създава собственост без да се прави проверка, а въпросната фалшфикация може да бъде направена и дете. А на практика министерството на земеделието 2016 година е подарена една метростанция.

След разследването обаче се оказва, че всички документи са фалшиви, този пък който си е продал наследството е лежал в затвора, а в момента е неизвестно къде е. Графолог категорично заяви, че всички подписи поставани под документите са фалшиви.

Бившият министър на земеделието Мирослав Найденов по онова време заяви, че това е явна схема, защото му е направило впечатление, че измамите извадени наяве се случват все в една и съща община, в една и съща поземлена комисия и дори препоръча на новия министър Порожанов да направи основна проверка.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране