03.04.2018 | 15:13
Държавата се отказа да купува ЧЕЗ
Бойко Борисов дава "зелена светлина" на Гинка от Пазарджик

Българската държава се отказа да купува ЧЕЗ. Това заяви финансовият министър Владислав Горанов в началото на заседанието на временната комисия за установяване на всички факти и обстоятелства във връзка с приватизацията и планираната продажба на дружествата на ЧЕЗ Груп в България. Това е трето заседание на комисията, като за първи път то е открито. Досега заседанията бяха закрити с аргумента, че се представя конфиденциална информация.

“Позицията, която представям, е на министъра на финансите, съгласувана с министър-председателя”, посочи той. “В последните седмици с премиера Бойко Борисов сме се обединили, че участие на държавата е нецелесъобразно, не бихме участвали в такава сделка. Имаме достатъчно механизми от гледна точка на законодателното равнище, затова не е необходимо българската държава да придобива и притежава активи на дружеството по тази сделка. Дали сделката ще се реализира или не, е извън регулаторните функции на държавата. Нямаме намерение като изпълнителна власт да се намесваме в частно-правни отношения”, каза още министърът.

1 коментар

  1. Иван Маслинков от Сливен каза:

    При Парламентарна Република Парламента има Законодателната власт , а Министерският Съвет Изпълнителната .При това положение един Министър няма право да взема решения , които са от компетенцията на Парламента .
    Тези въпроси би трябвало да бъдат изяснени още в конституцията .
    Какво е мнението на Професор Орешарски !

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране