15.01.2016 | 0:01
Дъжд спря Гришо
Хасковлията пак чупи ракета, но е на 2 гейма от полуфинал в Сидни

Първата ни ракета Григор Димитров е близо до класиране на 1/2-финалите на турнира в Сидни. Дъждът над олимпийската столица от 2000 г. на два пъти прекъсна мача му на централния корт “Кен Розуел Арена” срещу Александър Долгополов (Укр, №36 в света и №8 в схемата) и той трябваше да се доиграе нощес. Тогава първи на корта според програмата играха Бърнард Томич (Авл, №17) и Теймураз Габашвили (Рус, №50), а след това трябваше да доиграват срещата си Гришо и приятелят му извън корта Долгополов.

Хасковлията е на 2 гейма от полуфинала при резултат 4:6, 6:3, 4:2, а украинецът ще сервира при подновяването на играта. При краен успех поставеният под №4 в схемата и №28 в света българин ще срещне на полуфинала Жереми Шарди (Фр, №31) или Жил Мюлер (Люкс, №38). Те също ще доиграват двубоя си, прекъснат при аванс 7:6 (5) за левичаря Мюлер, срещу когото Григор играе трудно.

Хасковлията загуби първия сет срещу първата ракета на Украйна, след като допусна 2 пробива и в изблик на нерви счупи ракетата си на корта. Дъждът обаче успокои Гришо, след като мачът бе прекратен за час, и при подновяването той стигна до пробив в осмия гейм, за да поведе с 5:3, а след това спечели и сервиса си и изравни частите.

В третия сет Григор пропусна няколко брейкпойнта в маратонския трети гейм, но все пак успя с късмет да пробие коравия украинец, а после взе подаванията си и поведе с 4:2, преди дъждът за втори път да прекъсне мача. При успех Димитров ще играе и полуфинал днес, а финалът е в събота, за да могат участниците да се прехвърлят в Мелбърн за старта на Откритото първенство на Австралия в понеделник. В турнирите от Големия шлем основната схема е от 128 тенисисти и поставените също започват в І кръг.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране