03.04.2018 | 12:17
Deja vu: Отново непроверени пристигащи пътници на летище “София”
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев обяви, че МВР започва проверка на този сигнал

Министерството на вътрешните работи отново прави проверка на сигнал за пътници на летище “София”, влезли в България, без да бъдат проверени от полицията.

Сигналът е на Георг Тупарев в социалните мрежи. Тупарев разказва:

“27.03.2018, София, летище, терминал 2 – пристигам със закъснял полет на Бай Ганьо Ер от Амстердам. Пред мен има около десетина пътника. Влизаме в залата за проверка на документи. Няма нито един граничен служител. Първите няколко пътника минават без проверка. Идва запъхтян полицай. Точно когато си давам паспорта, идва втори и му се извинява, че не са били обявили полета за кацнал. Информационното табло уверено твърди, че аз още летя. Всъщност се мотая като муха без глава и се чудя на коя лента ще се появи още летящият ми куфар. Идва на лента №4 от Прага. Като съвестен и леко глуповат гражданин на излизане почуквам плахо на вратата на митничарите да ги информирам за “инцидента”. Вратата заключена. Митничари няма.

Поемам към мръсното такси, молейки се България никога да не става част от Шенген. Изпитвам колективен национален срам…”

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев обяви, че МВР започва проверка на този сигнал. “Досега ми докладваха, че всичко това не е съвсем вярно. Всичко това, което ми написаха и на мен. Аз имам информация от социалните мрежи. Нямало ги там, дошли накрая, пък на таблото пишело, че самолетът още не е кацнал. Всичко това го проверяваме, това мога да ви отговоря в момента. Хората се притесняват винаги, нещата им се виждат едни, а те се оказват други”, обясни Радев.

В рамките на няколко седмици това е вторият подобен случай. На 20 март бе съобщено, че пътници отново са влезли в България, без да бъдат проверени от полицията. Полетът този път бе от Париж за София. Ставаше дума за около 40 души. Премиерът Бойко Борисов настоя виновните граничари да бъдат наказани тежко. Към момента те са отстранени от длъжност, докато тече проверката на МВР. Случаят бе повод от БСП да поискат оставката на вътрешния министър.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране