02.10.2021 | 10:05
„Демократична България“ подкрепя шефа на ВКС Лозан Панов за президент?
Той ще бъде издигнат от "Правосъдие за всеки"

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов най-вероятно ще бъде издигнат за президент от инициативен комитет, зад който ще застане „Демократична България“.

Учредяването на комитета се организира от инициативата „Правосъдие за всеки“, а регистрацията му в Централната избирателна комисия се очаква да бъде в понеделник, когато е последният срок.  Няма решение за кандидат за вицепрезидент, но вероятно за поста ще бъде номинирана жена, твърдят източници на „Дневник“.

Това ще е третият кандидат за президент, издигнат от инициативен комитет, след Румен Радев, зад който застават БСП, „Има такъв народ“, „Изправи се.БГ! Ние идваме!“, „Продължаваме промяната“ и АБВ, и проф. Анастас Герджиков, зад когото засега застава само ГЕРБ

Досега от „Демократична България“ не даваха ясен отговор дали ще имат кандидат-президент, като имаше неофициална информация, че се обсъжда и вариант да не издигат кандидатура, а да се фокусират върху парламентарните избори. По неофициална информация кандидатурата на Панов е обсъждана с представители на обединението.

В предаването „Денят“ с Веселин Дремджиев бившият депутат от „Демократична България“ Ивайло Мирчев обяви, че ако кандидатурата на Панов бъде издигната, колективните органи на обединението и партии в него ще трябва да вземат решение, защото при тях „няма човек на диванчето или в джипката, който да казва“.

Мандатът на Лозан Панов изтича през февруари догодина. За да се кандидатира за президент, той трябва да подаде оставка пред Висшия съдебен съвет, пише „Медиапул“. Крайният срок за регистрация на кандидатите е 12 октомври.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране